Хора, може да съм се вманиачил, но нормално ли е стрелката за температурата да стои там, където е синята точка ? Става дума за каране градско в задръствания с малко настъпване. Това положение на какви градуси отговаря. Доколкото мога да предполагам, идва към 90 С ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Показания на стрелката за температурата ?
Collapse
X
-
Коя година е произведена колата? До колкото знам за ранните модели 1.8 - `95 и `96 година (за 1997 не съм сигурен) това е съвсем нормално, защото уреда на таблото показва реалната температура, а на тези след 1998 година стрелката за температурата е закована в средата на скалата за някакъв диапазон (нещо от сорта 85 - 97 градуса). Общо взето 2-3 милиметра след средата трябва да имаш включена първа степен на перката.1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
Перката включва и върти. Не знам на първа ли степен, на втора ли, но върти.Антифриз има в казанчето достатъчно.На място без форсиране, стрелката стои почти на средната черта и не се вдига повече.Punto_II_HGT, колата е 1996 г. сигурен ли си за това ? Ако е така и е нормално, да не търся проблеми, където ги няма.Виждам, имаш Брава 1.8/16V - 1995 г. при теб как е стрелката ?
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
OpenGL написа:Перката включва и върти. Не знам на първа ли степен, на втора ли, но върти.Антифриз има в казанчето достатъчно.На място без форсиране, стрелката стои почти на средната черта и не се вдига повече.Punto_II_HGT, колата е 1996 г. сигурен ли си за това ? Ако е така и е нормално, да не търся проблеми, където ги няма.Виждам, имаш Брава 1.8/16V - 1995 г. при теб как е стрелката ?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
OpenGL написа:Перката включва и върти. Не знам на първа ли степен, на втора ли, но върти.Антифриз има в казанчето достатъчно.На място без форсиране, стрелката стои почти на средната черта и не се вдига повече.Punto_II_HGT, колата е 1996 г. сигурен ли си за това ? Ако е така и е нормално, да не търся проблеми, където ги няма.Виждам, имаш Брава 1.8/16V - 1995 г. при теб как е стрелката ?1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
Re: Показания на стрелката за температурата ?
OpenGL написа:Хора, може да съм се вманиачил, но нормално ли е стрелката за температурата да стои там, където е синята точка ? Става дума за каране градско в задръствания с малко настъпване. Това положение на какви градуси отговаря. Доколкото мога да предполагам, идва към 90 С ?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Малко тъп въпрос...ама каква е тая синя точка и тя сменя ли си цвета? Питам понеже аз нямам такава.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Малко тъп въпрос...ама каква е тая синя точка и тя сменя ли си цвета? Питам понеже аз нямам такава.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Имам 2 бр. пунто 2000г. Едната чистият дизел, другата е жтд и на двете на средната дебела черта като тръгне да я надвишава се включва първа степен. Втора се включва преди синята точка. И държа да отбележа, че доста рядко съм виждал стрелката там- лято с климатик, че и двете имат / на практика се забелязва как стрелката още като реши да върви нагоре и вентилаторите веднага я приземяват на дебелата черта в средата. Вярно мия си радиаторите до колкото е възможно външно, но за мен абсолютно не е нормално да е там стрелката.Твоята кола е вярно друга година и двигател, но ако не са сменяли италианците идеята трябва да е така. Опитвал ли си когато е на синята точка стрелката да включиш на топло и вентилатора на купето на макс. Ако е сравнително чисто радиаторчето ти ще окаже ефект и ще свали темп. Тогава ще можеш да се насочиш към измиване на радиатора на първо време. Колегата споменал опиването на дебелите маркучи влизащи и излизащи от радиатора също те насочва добре за неговата работа така че успех.Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!
Коментар
-
S_BANKOV написа:Kay_ написа:Малко тъп въпрос...ама каква е тая синя точка и тя сменя ли си цвета? Питам понеже аз нямам такава.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Съдейки по бялата стрелка, колата е с "игривия" уред, преди 99’Нормално е да стига до там стрелката при по-големи натоварвания - градско, жега и прочие, не е повод за шашкане.Както и колегите казаха, там трябва да се включва втора степен на вентилатора и след няколко секунди стрелката трябва да пада до средната позиция.OptimusMaximus - твоите коли са съвсем друга бира, при колегата нещата са различни И едно напомняне - изчистете си хубаво радиатора на климатика и водния с водоструйка, че какви мизерии се събират не е истина..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар