Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изтрака като запалих

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изтрака като запалих

Тази сутрин като запалих много странно почна да трака двигателя, като подадох газ всичко се оправи. От както захладня забелязвам, че прави така, но тази сутрин беше по-силно, а не бях я палил от 5 дена. Някой да знае какво е това и сериозно ли е?
    FIAT GRANDE PUNTO 1.3 MJT '09
    FIAT BRAVO 1.6 16V '97

Re: Изтрака като запалих

jqb написа:
    Тази сутрин като запалих много странно почна да трака двигателя, като подадох газ всичко се оправи. От както захладня забелязвам, че прави така, но тази сутрин беше по-силно, а не бях я палил от 5 дена. Някой да знае какво е това и сериозно ли е?
    Колега това не трябва да те притеснява.Според мене тракат клапаните при студено време - при палене.Това е нормално защото маслото не може да бъде качено веднага при палене от маслената помпа от картера до горе и си трябват поне 10 секунди време за да се омасли нормално целия двигател.Моят съвет е като палиш сутрин остави 10 секунди колата да поработи и тогава постепено подай газ и тръгвай.Поздрави!
    Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Абе миналата година не тракаше така...
      FIAT BRAVO 1.6 16V '97

Коментар

fiat_love написа:
        Това е шум от недостатъчно мазане на клапана и е нормално за студено палене. Провери нивото на маслото, ако е старо го смени и ако си с минерално мини на полусинтетика или синтетика. Аз от както карам с по-рядко масло имам по-малко ядове зимата.
        Определено прилича на клапани, няма страшни стига да не продължава много дълго време след, като запалиш. Не е добре да се форсира двигателят в тракащо състояние! Както каза колегата, провери маслото, ако наближава време за смяната му го смени, купи си хубаво!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Маслото е Selenia 20K и е на 9-10 хил. км. На цвят е добро и бистро.
          FIAT BRAVO 1.6 16V '97

Коментар

jqb написа:
            време си е за смянавече е студено времетосмени го и според мен "проблема" ще изчезнене гледай че го дават за 20 000 км
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

jqb написа:
              Ако е така както казваш... 9-10 хил.км и е бистро, то това масло е пълен боклук или менте!Няма едно от основните свойства на маслата... миещите, да отмива нагарите и др.продукти на горене от БЦК.А бе защо ли Фиат вече препоръчва CASTROL!
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                jqb написа:
                Ако е така както казваш... 9-10 хил.км и е бистро, то това масло е пълен боклук или менте!Няма едно от основните свойства на маслата... миещите, да отмива нагарите и др.продукти на горене от БЦК.А бе защо ли Фиат вече препоръчва CASTROL!
                дали в другите страни също препоръчват вече Castrol?защото тук е ясно защо е така

Коментар

Полусинтетичните кастроли 10W-40 за бензин и дизел съвсем не са лоши масла, също и MOTUL.Пък на който му "стиска" да кара и с MOBIL 1, 5W-50... при него по-мога да повярвам, че може да издържи до 20 хил.км.

Коментар

Nino написа:
                    Ами защото май Селения са ги купили някакви американци и сега препоръчват друго - ама аз на тия препоръчаните не вярвам много защото препоръките са на база на договорки. От както взех колата карам на Мотул и съм доволен. Последното което сипах е 6100 полусинтетика 10W40 (препоръчаното за моята е Селения 15W40 полу- синтетика. Интересното е, че само селения имаха 15W40 полу синтетика- на всички останали марки с този показател са минералните масла...маркетинг ) По принцип за зимата препоръчват по- тънки масла и за това избрах 10W40 (мотул имат и едно 4100 серия с добавки за дизел а за 6100 казват, че е с по- голям процент синтетика и е за двигатели с по- голямо натоварване )) )

Коментар

morg написа:
                      От както взех колата карам на Мотул и съм доволен. Последното което сипах е 6100 полусинтетика 10W40
                      Правилно си сторил.Аз също бях с него до скоро, но го смених, минах на пълна синтетика за зимата.Тази Селения 15W-40 полусинтичната не се предлага вече.COMMA имат също полусинтетична формула /за бензин и дизел/ 15W-40.http://www.commaoil.ru/

Коментар

То маслото може да кара 20 к ама филтъра- на времето като са конструирали колата не е имало такива масла и са го предвидили за 10к
                        Fiat Ducato 2.5D
                        Lancia Kappa 2.4TDS

Коментар

Dezki написа:
                          То маслото може да кара 20 к ама филтъра- на времето като са конструирали колата не е имало такива масла и са го предвидили за 10к
                          не е логичноне може да препоръчват масло за 20, а да няма такива филтри

Коментар

Незнам какво и беше,но тази сутрин си запали съвсем нормално. Явно маслото се е стекло за една седмица и нищо не е останоло при клапаните..?
                            FIAT BRAVO 1.6 16V '97

Коментар

jqb написа:
                              Незнам какво и беше,но тази сутрин си запали съвсем нормално. Явно маслото се е стекло за една седмица и нищо не е останоло при клапаните..?
                              Това вече прилича на некачествен маслен филтър, сиреч клапанчето му не работи както трябва и филтъра се изпразва.Забеляза ли когато изтрака, лампата на маслото да гасне по-бавно?

Коментар

Working...
                              X