Тази сутрин като запалих много странно почна да трака двигателя, като подадох газ всичко се оправи. От както захладня забелязвам, че прави така, но тази сутрин беше по-силно, а не бях я палил от 5 дена. Някой да знае какво е това и сериозно ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изтрака като запалих
Collapse
X
-
Re: Изтрака като запалих
jqb написа:Тази сутрин като запалих много странно почна да трака двигателя, като подадох газ всичко се оправи. От както захладня забелязвам, че прави така, но тази сутрин беше по-силно, а не бях я палил от 5 дена. Някой да знае какво е това и сериозно ли е?Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
-
fiat_love написа:Това е шум от недостатъчно мазане на клапана и е нормално за студено палене. Провери нивото на маслото, ако е старо го смени и ако си с минерално мини на полусинтетика или синтетика. Аз от както карам с по-рядко масло имам по-малко ядове зимата.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
jqb написа:Маслото е Selenia 20K и е на 9-10 хил. км. На цвят е добро и бистро.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:jqb написа:Маслото е Selenia 20K и е на 9-10 хил. км. На цвят е добро и бистро.
Коментар
-
Nino написа:Ако е така както казваш... 9-10 хил.км и е бистро, то това масло е пълен боклук или менте!Няма едно от основните свойства на маслата... миещите, да отмива нагарите и др.продукти на горене от БЦК.А бе защо ли Фиат вече препоръчва CASTROL!
Коментар
-
morg написа:От както взех колата карам на Мотул и съм доволен. Последното което сипах е 6100 полусинтетика 10W40SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
jqb написа:Незнам какво и беше,но тази сутрин си запали съвсем нормално. Явно маслото се е стекло за една седмица и нищо не е останоло при клапаните..?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар