ЗДравейте колеги , не знам дали тук е точното място за темата ми и ако съм сбъркал моля да ме извинят админите . Темата е свързана с един странен звук който идва от волана на колата ми като го въртя когато колата е запалена и не се движи - може и в движение да се чува но не съм се заслушвал в интерес на истината . Пуснах търсачката и видях че проблема може да се корени в някаква хидравлична течност или нещо подобоно - пълен лаик съм с устройството на автомобила и само сипвам и карам . Вчера взех колата след преглед за смяна на консумативи и преди това им бях споменал на хората в сервиза за тва стържене , но те казаха че не чуват абсолютно нищо . Та затова пускам клипче с тоя странен за мен звук - най отчетливо се чува към края на клипа - на мен лично звука ми прилича на несмазана панта на врата или може би на някакъв ремък евентуално . Моля който от вас има време да види клипчето и да сподели евентуално какъв може да е проблема че да ходя след празниците пак в сервиз докато е гаранционна .https://www.youtube.com/watch?v=PbAg...агодаря на всички предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
странно скърцане на волана - Fiat 500
Collapse
X
-
Mury написа:Фиат 500 няма хидравлично масло,неговата хидравлика е с електромотор.Вероятно е нещо по кормилния прът,но според мен не е нещо фатално.Или закарай колата в сервиз да я видят,или карай докато зачести и стане по-силно.Fiat 500 Black Jack 1.2 69hp
Коментар
-
кола
Направо да сменят електо усилвателя може и корите някъде да стържат или другото е зъпчактата http://axm-auto.com/prod_img/1185355200_71745065.jpg
Коментар
-
super8 написа:Къде си спрял колата в момента когато въртиш волана ? В гараж нещо ? На нормален асфалт чува ли се ? Когато пода е лъскав се чува същото скърцане (на теракот най-добре се чува как скърцат гумите по него).Fiat 500 Black Jack 1.2 69hp
Коментар
-
Bane
Аз ще дам моето абсолютно некомпетентно мнение:Ако колата е стояла много на слънце, като се е нагряла много, маншоните на кормилните накрайници са се надули малко и от това, че си въртял на място, което е по-голямо усилие отколкото при движение, са изпукали докато се наместят.Пак казвам т’ва е абсолютно некомпетентно мнение.
Коментар
-
кола
Рейката е като на пунтовци а елето усилвателя е по специален /вместо помпа http://www.ecutesting.com/catalogue/...hps451733.html
Коментар
-
колеги днес взех колата . момчетата казаха че де що има са сменили ремъци и всякакви триещи се части . казаха ми да карам 2 седмици и ако се появи проблем пак със скърцането ще сменят тогава и кормилната уредба . сменили са и накладки явно са били износени - за тях можете ли да кажете някаква ориентировъчна цена понеже знам че не се покриват от гаранцията .Fiat 500 Black Jack 1.2 69hp
Коментар
-
Archo написа:колеги днес взех колата . момчетата казаха че де що има са сменили ремъци и всякакви триещи се части . казаха ми да карам 2 седмици и ако се появи проблем пак със скърцането ще сменят тогава и кормилната уредба . сменили са и накладки явно са били износени - за тях можете ли да кажете някаква ориентировъчна цена понеже знам че не се покриват от гаранцията .ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар