Колеги в картерната вентилация на стилото ми има и вакуум и духане,аз що си мисля че от там трябва само да духа.Това го разбрах щот малко намалих газта на колата и започнха да ми играят оборотите,откачих маркуча и си сложих пръста и то го засмука
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1.6 картерна вентилация
Collapse
X
-
Re: Стило 1.6 картерна вентилация
cs_aleksandar написа:Колеги в картерната вентилация на стилото ми има и вакуум и духане,аз що си мисля че от там трябва само да духа.Това го разбрах щот малко намалих газта на колата и започнха да ми играят оборотите,откачих маркуча и си сложих пръста и то го засмукаPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Интересното е каква е причината за вакума.Има ли вероятност вакум да се осеща в по дебелия маркуч за картерните газове(този с искрогасителя), когато двигателя е на свободни обороти, в следствие засмукване от по тънкия за картерните газове (закачения на колектора). Тоест има ли вероятност вакума в колектора да дърпа картерни газове от тънкия маркуч и това да се осеща и в основния.Какво ще стане ако тънкия маркуч е запушен, откачен, или откачен със затапен отвор на колектора. Дали ще повлияе това на равномерния празен ход на двигателя.
Коментар
-
Ами филтъра ми уж е нов на 3 месеца и около 3 хил/км ама тая прашна София няма да се учудя ако наистина се замърсил. слагам една снимка да поясня аз на кой маркуч съм забелязал вакуума. Сега този маркуч е откачен и пуснат свободно да си смуче въздух,тези дни ще сложа на него въздушен филтър за скутер,да си смуче колкото иска. А самата дупка на въздуховода е запушена. Сега и налягането в колектора ми е постоянно,преди това беше променливо.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар