Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна съединител - стъпка по стъпка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна съединител - стъпка по стъпка

Здравейте, моля Ви да ми обясните стъпка по стъпка какво е необходимо да се направи, за да се смени съединител. Ще ми е в помощ (много голяма) ако споделите и какви инструменти и тактики се използват. Също така моля за обяснение - имало 2 вида съединители за Фиат Брава 1.6 16в, мотор номер: 182A40000104822. Благодаря предварително.
    karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
    https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Съединител 182А4

една темаТема втора-стъпка по стъпка със снимки,но май е 1.8Имаше и един колега,който си го сменя сам,ако чете да ти покаже и неговата тема ПП:Ето я темата на колегата "Ретер"
    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Благодаря
      https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

По принцип ги дават 2 модела но в 99% от случаите се слага по-евтиния.Основната разлика е в лагера.В раздела авто части съм пуснал тема за цената му ако имаш интерес пиши на ЛС
        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

На бравата бях сложил съединител от лада за 28 лв,на мареята ще е същия ако се стигне до там
          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Колега може ли малко подробности за взаимозаменяемоста, че на мен ми предстои подобна процедура. Имам някакви спомени че имам такъв съединител на вилата и по спомени даже мисля че си пише фиат на него.
            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Мисля че беше от лада 1600 ,аз отидох в магазина с моя съединител и сравнявах на място
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Сложи си хубав лагер. Аз съм с Валео, на 90 000 км , но лагера почна да шуми. Скоро трябва пак да сменям всичко.Съединителя ми иначе си е добре, отделя си нормално, но е хубаво и да се настрои както трябва. Аз късах жило и ме съмнява да не би да съм опънал повече жилото и от това да е заминал лагера. Не изключвам и лагера да е бил от по-евтините, въпреки, че сменях целия комплект.
                Play Golf ,but not drive golf!!!
                Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Когато почнеш да монтираш ск. кутия към мотора навий 2 шпилки на мястото на горните болтове за да подведат кутията правилно и после стегни леко останалите болтове и отвий шпилките.На тяхно место си сложи след това оригиналните болтове и стягай наред.Не допускай теглото на кутията да се прехвърля на феродовия диск.
                  Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Благодаря за съветите.

Коментар

Полезна информация :D

Коментар

Полезна тема - много.Аз не бих се захванал сам да сменям, все в сервиз я карам и там добре го правят, защото след това съм нямал проблеми.
                        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Миналата седмица ми смениха и моя съединител ( за 2 път вече откакто я имам колата)Стария беше валео на 95000 и лагера виеше.Можеш и сам да го смениш но е добре да има някой с теб, който има понятие.Въоръжете се с бира и търпение
                          Play Golf ,but not drive golf!!!
                          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                          X