Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поизтъркан ангренажен ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги ето ви снимки на агренажен ремък на 115к.Всички надписи се четат съвсем нормално.Ремъка е от Опел, който съм сменял аз и знам кога съм го сменял.
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

MAKARI??? написа:
      Стария ремък незнам какъв е бил и на колко км. е бил,колата е имам около 2седмици.Естествено,че след 150 км ще го проверя :D .
      Старият ти ремък е бил сменян сравнително скоро, 10-20 хиляди. Кат са го видели, са преценили, че ще изкара още 50-60. След толкоз ли ти казаха да го смениш?
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Точно това е станало и са прибрали парите.

Коментар

Мушеници аз с тях кви ядове брах с гаранцията на един аку Бош мани бегаи Първо викат не е в ред ще го сменим , после викат аа нищо му няма а бележката от техния тест седи в ръката ми и на нея машината си е написала че аку е за хвърляне Та от тогава и на тях не вярвам Та нищо чудно да са го видели че е нов и да са преценили че ще кара, после като си се върнал и си ги фанал на тясно лесно са се съгласили да го сменят пак щото така или иначе пари са ти взели но номера не е минал Инак от 100 кладенеца вода щяха ти извадят ма ремъка нямаше да ти сменят повторно само заради тва че му е паднала боята малко и на теб не ти харесва цвета на буквите и наклона на шрифта
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Ами за пробега ми казаха 60к,вече незнам какво да мисля утре други ден ще сваля капака да видя уж НОВИЯ ремък и ще го снимам и него.Вече ме глождат съмнения защото са сменени и всички ролки
            Fiat Marea 1.6/16V

Коментар

А де, ако бяха сменяли ремъка защо сега ще ти сменят пак чисто новите ролки Чак па толкова да са коректни и педантични А ако наистина са постъпили така, сещаи се какво и къде ще отиде твоя ремък с твоите ролки
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Колега Макари,сподели ако обичаш при първата смяна на ремъка сменихте ли ролките или икономисахте това.Защото ако сте ги сменили с ремъка,при втората смяна на ремъка нямаше да ти ги сменят дори и да се съмняват в ремъка.На снимките които си показал видимо ремъка е нов.Ремъците Гейтс се произвеждат на много места и за съжаление не навсякъде се маркират с качествен надпис.Това не значи че ремъка е некачествен.Попадал съм на ремъци маркирани с некачествена боя.Работя с ТЕХ-КО откогато съществуват на пазара и от тогава нямам издънка с техни ремъци.Колеги, не е коректно винаги по правило да оплювате сервизите.Не че няма такива които са некоректни, но каквото и да стане вие първо хвърляте вината в сервиза.Много пъти за икономия не сменяте неща които се сменят рутинно с даден ремонт и после търсите вината в другите.И още нещо колега Макари,кое те накара след 140 км да проверяваш ремъка :D .Струва ми се много чудно,освен ако няма конкретна причина.
                brava 1.9.jtd 2001
                punto 1.2 sport 1994
                Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

Munari написа:
                  Колега Макари,сподели ако обичаш при първата смяна на ремъка сменихте ли ролките или икономисахте това.Защото ако сте ги сменили с ремъка,при втората смяна на ремъка нямаше да ти ги сменят дори и да се съмняват в ремъка.На снимките които си показал видимо ремъка е нов.Ремъците Гейтс се произвеждат на много места и за съжаление не навсякъде се маркират с качествен надпис.Това не значи че ремъка е некачествен.Попадал съм на ремъци маркирани с некачествена боя.Работя с ТЕХ-КО откогато съществуват на пазара и от тогава нямам издънка с техни ремъци.Колеги, не е коректно винаги по правило да оплювате сервизите.Не че няма такива които са некоректни, но каквото и да стане вие първо хвърляте вината в сервиза.Много пъти за икономия не сменяте неща които се сменят рутинно с даден ремонт и после търсите вината в другите.И още нещо колега Макари,кое те накара след 140 км да проверяваш ремъка :D .Струва ми се много чудно,освен ако няма конкретна причина.
                  Колега всички ролки БИ ТРЯБВАЛО да са сменени,втория път не са сменяли ролки,никъде не съм писал,че 2рия път са ги барали тях.И нищо не съм икономисал от смяната за ремаци и ролки,всички са сменени,въпреки че точно те казаха че не всички са за смяна,но аз предпочетох да ги сменя.Аз не ги обвинявам просто ми стана интересно да видя и на колегите мнението,защото на пунтото Гейтса е на 20к и е като нов.Този ремък който свалиха беше видимо като НОВ само с изтъркана боя .И решихме с един приятел да видим ремъка,че ме наплаши с разни истории за този мотор и ремъка му.И тогава като го видяхме първата ми реакция както и неговата беше,че ремъка не е баран.Затова реших да им се обадя в сервиза да ми дадът компетентно мнение,преди това даже името на сервиза не съм споменал.И пак повтарям хората го погледнаха и на тях не им хареса и решиха да го сменят с НОВ за тяхна сметка.За мен това е коректно отношение,все пак и си поемат гаранция 1 година
                  Fiat Marea 1.6/16V

Коментар

Благодаря за отговора.Така нещата са по ясни. :D
                    brava 1.9.jtd 2001
                    punto 1.2 sport 1994
                    Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

За ангренажният ремък.

Та и от мен един въпрос...И аз покрай колегата и неговите притеснения около тоя важен възел реших да хвърля един поглед под капака на ремъка.За надписи и дума не може да става-всичко е почти изтъркано,но като го натиснах м/у валовете започна да ме гложди,че някакви си надписи са ни последна грижа в момента.Нека ,който е наясно да сподели дали е нормално ремъка да е толкова опънат/отпуснат.Вярвам ,че снимките са достатъчно ясни/фокусирани... :D Ремъка е "Дайко",сменен преди две години и 20к.Дали има истина в твърденията за донатягане след определен пробег или ментажна оптяжна ролка?ПП:Качвам снимките от външен сайт,че тук не става да ги прикача.Дава ,че някакви 30 секунди са минали и фатал ерор
                      ivel написа:
                      напълно нормално,това е самооптяжна ролка,а на тези мотори трудно прескачат зъби
                      Мерси ,колега!С един изчерпателен отговор,ми разтоварваш доста нерви и в бездруго напрегнатото битие.Подрави
                      Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                      Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

напълно нормално,това е самооптяжна ролка,а на тези мотори трудно прескачат зъби

Коментар

За мене тоя ремък е хлабав, на моя 1.6 16 в се беше счупило зъбчето (ограничителя) на обтяжната ролка и вече не обтягаше и ремъка изглеждаше по тоя начин. След смяна на дефектната ролка всичко е наред. Провери го ако го дръпнеш ремъка откъм колелата и има шанс да го извадиш от тях (плъзга се лесно от разпр.колела) значи е хлабав.
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ето и от мен една снимка на Dayco на около 150 км и месец след смяната:https://www.dropbox.com/s/cxt4qxsfxf...C%2C%2C%2C.jpg
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                              Ето и от мен една снимка на Dayco на около 150 км и месец след смяната:https://www.dropbox.com/s/cxt4qxsfxf...C%2C%2C%2C.jpg
                              Е хората са си свършили работата.

Коментар

Working...
                              X