Колеги, може ли да се сложи петата предавка от Фиат дизел на 1.6 бензин? 1.6 имат скоростни кутий с по-дълга и с по къса пета. Аз в момента съм с по-дългата след като смених двете зъбни колела на края на кутията. Интересно ми е дали от дизелов ще пасне на бензинов? Сега съм разглобил една скоростна кутия и ако има как бих пробвал тази интервенция.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пета предавка от дизел на бензин
Collapse
X
-
всичко опира до предавателните числаFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
-
Аз съм с дългите скорости.+ по-малък разход на гориво извънградско + по-тиха работа на мотора при висока скорост- много неудобно за шофиране в градски условия- при натоварена кола и с климатик често се усеща липа на мощност и е нужно да се сменя предавка.Извод: Стой си със своята скоростна кутия, тоя мотор и без това силата му е след 3000 оборота , а с тая пета скорост от дизел съвсем ще умре колата.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
След, като човека казва, че е с по- дългите скорости и пита за дизеловата кутия не разбирам защо го разубеждавате да минава едва ли не на късата скоростна кутия. Щом пита явно има причина.Ако другите скорости са нормалните а само пета е супер дълга ... Да си кара извънградско на 5 -та с 2000 оборота на скорост над 100 явно това е идеята, на начинанието. Ако някой знае да помага
Коментар
-
В момента с 2300 оборота на 5-а, разхода ми на газ е до 7,5 с 90 км/ч и до 8,7 със 120-130 км/ч. Какво повече се иска не ми е ясно?! С целите си 144 нютонметра и ако се свали още то не мисля , че ще гори по-малко колата.Тея 103 коня и без това са доста далеч от тея обороти. Мн мъка ще стане.....Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар