Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пета предавка от дизел на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пета предавка от дизел на бензин

Колеги, може ли да се сложи петата предавка от Фиат дизел на 1.6 бензин? 1.6 имат скоростни кутий с по-дълга и с по къса пета. Аз в момента съм с по-дългата след като смених двете зъбни колела на края на кутията. Интересно ми е дали от дизелов ще пасне на бензинов? Сега съм разглобил една скоростна кутия и ако има как бих пробвал тази интервенция.

всичко опира до предавателните числа
    Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
    Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Не само, като клекне 1.6, кво правим ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз съм с дългите скорости.+ по-малък разход на гориво извънградско + по-тиха работа на мотора при висока скорост- много неудобно за шофиране в градски условия- при натоварена кола и с климатик често се усеща липа на мощност и е нужно да се сменя предавка.Извод: Стой си със своята скоростна кутия, тоя мотор и без това силата му е след 3000 оборота , а с тая пета скорост от дизел съвсем ще умре колата.
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

След, като човека казва, че е с по- дългите скорости и пита за дизеловата кутия не разбирам защо го разубеждавате да минава едва ли не на късата скоростна кутия. Щом пита явно има причина.Ако другите скорости са нормалните а само пета е супер дълга ... Да си кара извънградско на 5 -та с 2000 оборота на скорост над 100 явно това е идеята, на начинанието. Ако някой знае да помага

Коментар

Че има - има, трябва само да седне и да ги сметне.Че мотора няма да се справи - няма и ефекта ще е отрицателен.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В момента с 2300 оборота на 5-а, разхода ми на газ е до 7,5 с 90 км/ч и до 8,7 със 120-130 км/ч. Какво повече се иска не ми е ясно?! С целите си 144 нютонметра и ако се свали още то не мисля , че ще гори по-малко колата.Тея 103 коня и без това са доста далеч от тея обороти. Мн мъка ще стане.....
              Play Golf ,but not drive golf!!!
              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

А стилото ми 1.6 2001 година, с дълга или къса 5-та е ?? Че се зачудих в този ред на мисли

Коментар

Няма конкретно правило, но да кажем, че стандартно са 3000рпм -= 100км/ч, а дългите са около 2500рпм = 100км/ч
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги, питам дали ще пасне предавката а не дали мотора ще се справи. Моля някой ако знае колко е междуцентрието на дизеловата да сподели с нас

Коментар

Колко оборота гониш при 100км/ч ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

2000
                        BMW 318is COUPE 140hp
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Точно...

Коментар

Напиши си главното предавателно число и на 5те предавки.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Всъщност с 2000 оборота карам с 80 км/ч. А главното предавателно число на предавките го пише на зъбните колела нали? Както е на петата? Не съм ги заглеждал другите, затова питам

Коментар

Working...
                              X