Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страшно чукане отпред СПЕШНО.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Страшно чукане отпред СПЕШНО.

Днес пак ще ви тормозя колеги, защото по закона на Мърфи.... трябва да тръгвам за БГ другият вторник, но днес колата започна да чука отпред в дясно пред пасажерската седалка. Ритмично чукане при завой най-вече ляв до около 60км/ч чука винаги при малко по-остър завой (дори и 90* завой също) и това "чукане при ниска скорост е по-бавно, а при по висока по бързо". Имате ли някаква диагноза защото имам 3 дена да определя и оправя проблема и то без сервиз (точно сега съм финансово затруднен за да ида и ще го правя сам)Носачите са сменени преди 3000км, с нови тампони, предполагам е карето, но искам да се консултирам за да не давам излишни пари понеже и без това в този момент са много кът.
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Първото, което ми идва наум, е каре. Навий волана докрай при спряла кола и погледни маншона - ако е скъсан и омаслен, там е белята. По-безобидният вариант (дано да е той) - свали гумата и огледай болтовете от вътрешната им страна. Случвало ми се е пренатегнат болт да удря в главината.
    Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
    FIAT PUNTO 2 (18

Коментар

Най вероятно е каре.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Погледнах маншона не е скъсан, преди около година старият беше скъсан и хвърчеше грес после го смених и така 15 000км. Другото което ми идва на ум е полуоска, но незнам какво е чукането при нея. Днес ще слезна долу да погледна хубаво. П.С. Като мина до гумата и я "бутна" с крак по силничко и се чува като тропване или почукване "за мен е едно и също", докато на другата няма такова нещо.

Коментар

На мен ми се струва, че може и да е лагер.Имах такъв проблем с една Ц-класа, която карах и се реши много лесно. Просто стегнах лагера. Лошото е, че ако при теб е лагер няма как да го стегнеш, защото е друг тип. Мерцедеса е със задно и предните лагери са различни...
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Вдигни E на крик и може да се разбере повече като Буташ гумата от горе/долу и от страни ляво /дясно
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Направих го колега, и като бутам отгоре отдолу и се чува като щракане....

Коментар

Нека кажа резултат от цялата работа и причината поради която се е скапало всичко. Преди време имах скъсан маншон и явно доста време не съм го видял, смених го всичко както си трябва, но 2 години по късно след като е имало малко песъчинки вътре в греста и са били като абразивна паста за карето. Свалихме маншона сменихме карето днес и всичко заспа, а старото се беше напукало по леглата на лагерите което е много опасно и се сменя веднага....

Коментар

Working...
                X