Днес пак ще ви тормозя колеги, защото по закона на Мърфи.... трябва да тръгвам за БГ другият вторник, но днес колата започна да чука отпред в дясно пред пасажерската седалка. Ритмично чукане при завой най-вече ляв до около 60км/ч чука винаги при малко по-остър завой (дори и 90* завой също) и това "чукане при ниска скорост е по-бавно, а при по висока по бързо". Имате ли някаква диагноза защото имам 3 дена да определя и оправя проблема и то без сервиз (точно сега съм финансово затруднен за да ида и ще го правя сам)Носачите са сменени преди 3000км, с нови тампони, предполагам е карето, но искам да се консултирам за да не давам излишни пари понеже и без това в този момент са много кът.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Страшно чукане отпред СПЕШНО.
Collapse
X
-
Първото, което ми идва наум, е каре. Навий волана докрай при спряла кола и погледни маншона - ако е скъсан и омаслен, там е белята. По-безобидният вариант (дано да е той) - свали гумата и огледай болтовете от вътрешната им страна. Случвало ми се е пренатегнат болт да удря в главината.Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
FIAT PUNTO 2 (18
-
Погледнах маншона не е скъсан, преди около година старият беше скъсан и хвърчеше грес после го смених и така 15 000км. Другото което ми идва на ум е полуоска, но незнам какво е чукането при нея. Днес ще слезна долу да погледна хубаво. П.С. Като мина до гумата и я "бутна" с крак по силничко и се чува като тропване или почукване "за мен е едно и също", докато на другата няма такова нещо.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
На мен ми се струва, че може и да е лагер.Имах такъв проблем с една Ц-класа, която карах и се реши много лесно. Просто стегнах лагера. Лошото е, че ако при теб е лагер няма как да го стегнеш, защото е друг тип. Мерцедеса е със задно и предните лагери са различни...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Нека кажа резултат от цялата работа и причината поради която се е скапало всичко. Преди време имах скъсан маншон и явно доста време не съм го видял, смених го всичко както си трябва, но 2 години по късно след като е имало малко песъчинки вътре в греста и са били като абразивна паста за карето. Свалихме маншона сменихме карето днес и всичко заспа, а старото се беше напукало по леглата на лагерите което е много опасно и се сменя веднага....Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар