Здравейте колеги! 1тема за мен във форума и то със свързан проблем дано съм уцелил раздела!От седмица и малко имам Фиат пунто 1.9JTD, обаче е напомпано бая.. 230-240коня на колелата.. има керамичен съединител, окачване, друго турбо и тн. абе с 2думи страшна машина ... Проблема, карах си разбира се на заварен педал на газта и уцелих една шахта, която беше се показала със около 6-8см и счупих картер.. маслото изхвърча и след около 100м спрях..Задърпахме колата, свалихме картера заварихме го. Четох във форума за подобни проблеми сменихме биелни лагери и основни лагери. Сменихме 1път маслото и още един път. Колата се кара само със 5W50. Палиме всичко точно, карам и по някой път присветва маслото... дигахме сваляхме ново масло пак 5W50 и пак същата работа... сложихме манометър който показва, че има налягане на масло като е студена и леко студена колата на празен ход без да пипам педала на газта показва 0-9 1бар. .. като се изреже налягането се дига 3-4-5бара.. Проблема идва като загрее .. налягане почти няма 0.5бара.Пак ще сваляме и ще сменям маслена помпа.. според вас възможно ли е да е от нея или вала е дал фира?Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto: 1.9JTD - Проблем със налягане на масло!
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар