Аку-то, че е изтощено и слабо - така е. 43ah май се водеше или 44. Общо взето като тръгна да пала колата, сякакви релета дрънкат... Това настраха. Предполагам дрънкат, понеже акумулатора е изтощен и колата си пали трудно. Другото, което е, че докато си карам някакво реле все едно си прищраква в таблото от време на време? Това да не е от акумулатора също, уж и на габарити карам... И още една философия. Колата щеще да ми угасне както си седеше запалена на едно място, а докато си я карах по пътя, направо си угасна (светеше таблото), върнах ключа назад и я запалих отново - запали от раз. Тия признаци могат ли да са от акумулатора или нещо друго се обажда? Гориво си има (едни 15 литра да има в нея)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тея проблеми от акумулатора ли идват?
Collapse
X
-
Първо си провери масата и я почисти. Също така и клемите на Аку-то. При мен имаше подобен случай. Първо цъкаше реле когато натисна съединител или спирачка. После почна и като завуртам волана. После таблото почваше да си променя само интензивноста на осветеност. Чува се виене от говорителите при пуснато радио. И за финал един хубав ще завъртиш ключа и все едно няма акумулатор. Ако имаш от тези признаци чисти клемите хубаво и им сложи малко масло или грес после.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Малък е акумулатора, но не вярвам само това да е причината.Аз съм със същия на 1.6 и като пусна музика фаровете го раздават на цветомузика..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
В ръководство бях видял, че 45Ач се препоръчва само за 1,4(без климатик), но след втората година почват мъките. Лятото нямам проблем, но паднели под -5 става страшно.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Първо си провери масата и я почисти. Също така и клемите на Аку-то. При мен имаше подобен случай. Първо цъкаше реле когато натисна съединител или спирачка. После почна и като завуртам волана. После таблото почваше да си променя само интензивноста на осветеност. Чува се виене от говорителите при пуснато радио. И за финал един хубав ще завъртиш ключа и все едно няма акумулатор. Ако имаш от тези признаци чисти клемите хубаво и им сложи малко масло или грес после.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Според мен имаш разхлабен кабел или да кажем връзка. При мен на подобен симптом се оказа, че е дебелият кабел към алтернатора. За това те и питах дали нещо е правено, че при мен симптома се появи около 6мес. след интервенции по него. Отвих с 300 зора първата гайка, а се оказва, че втората притискаща бронзовата втулка се разви на ръка. След нормално стягане на втулката и т.н. всичко се оправи. Замери си напрежението на системата...има ли пулсаци на напрежение? На празен ход...и по-високи обороти. Опитай на работещ мотор да мърдаш всички кабели и връзки касаещи енергиината система. Може да се открие проблема.Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар