Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изключване от скорост без съединител

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брато, к’ви състезания, к’ви пет лева, така карат само онея от наскар, а там не е като да са със стокови карантии.

Коментар

Аз почти винаги изключвам от скорост без съединител не е вредно за колата,а и на мен така ми е по-удобно...разбира се панякога,когато е студена и не иска да изключи от скорост (2-ра най-често) си натискамсъединителя.А и съм карал София-Перник без съединител (скъсах жило) и се свиква лесно,стига да знаеш за каквостава на въпрос,но въпреки това не искам да се повтаря
      FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
      Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Някой ако може да каже как вреди на кутията , защото се басирах по 50 лв че не е без значение с или без съедиител...Щом е измислен трябва да се натиска, някой компетентен да каже!
        Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Коментар

Щом си се басирал, значи знаеш и си сигурен и няма защо да питаш другите. Ако не знаеш, или не си сигурен, а си се басирал, как се нарича това? :D
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
            Щом си се басирал, значи знаеш и си сигурен и няма защо да питаш другите. Ако не знаеш, или не си сигурен, а си се басирал, как се нарича това? :D
            Аз мисля че вреди зъбците..... Ами басирах се защото е нелогично да се изключва бз съединител. Все едно след всеки разговор да изключваш телефон и когато ти потрябва пак да го стартираш, нали няма логика :D
            Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Коментар

Почти винаги изключвам БЕЗ съединител. Естествено без да напъвам скоростния лост. Просто има един момент, по време на отнемането на газта в който предавката сама "излиза".
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Точно така правя и аз, даже понякога подавам леко газ, за да откачи лесно. Обикновено подпирам леко лоста и плавно отнемам газта, тогава се изключва лесно в точния момент. За първи път видях в едно такси така да изключва без съединител.
                FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

И като изключите от скорост карате като лагерни колички ли? Не виждам за какво е необходимо да се изключи от скорост в движение и на не се включи друга скорост.Колите (автомобилите Вартбург и Трабант) на които беше нужно това си имаха малко по различен съединител и той беше такъв защото двигателя не можеше да работи като моторна спирачка поради малкото смазване.По въпросът.Да,може да се изключи без да се натисне съединителя. Ако се уцели моментът на падане на оборотите става без проблем,ако не е точният момент е с удар кутията.
                  Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Working...
                  X