Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч в краката на шофьора - Браво тд 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч в краката на шофьора - Браво тд 100

Здравейте колеги. Всичко под мокета на шофьорското място е в някаква течност, според мен масло. Стелките са се просмукали, нямам думи да опиша каква мизерия е.Имах съмнение че е от радиатора на парното, защото губех антифриз. Сложих добавка и теча спря напълно, не съм доливал от тогава. Изпрах и подсуших всичко с надеждата че всичко е оправено, но уви, пак се намокри и стана "блато". Течността прилича на масло. По принцип имам теч на хидравлично масло и доливам. Въпросът ми е, възможно ли е хидравличното масло да тече от някъде в купето и да ми прави тези мизерии?
    Bravo TD100

Няма логика там да има хидравлично масло,огледай хубаво на всякъде,казваш че теча е голям значи трабва да го видиш от къде е,виж хубаво около педалите.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Много пъти се опитвах да видя, но ми се струва че без да се започне с разглобяване, няма как да се определи. Затова се опитвам да изключа сигурните неща. Писах по горе, че не е антифриза, затова понеже имам загуба на хидравлика се насочих към нея. Ако теча е в самата рейка възможно ли е да тече в купето? Или може да е спукан някои маркуч по който тече хидравлична течност и да капе вътре? Дано някой се сети за възможна причина.
      Bravo TD100

Коментар

Ако съединитела ти е с помпа а не с жило,може помпата да е пробила и от нея да тече,пипни горе около педала ако тече там ще се омажеш
        .

Коментар

Заради експеримента съм готов да пробвам :D, но съм сигурен че е с жило, понеже няколко пъти съм си го регулирал сам. Има си една гайка на жилото за реглаж.
          Bravo TD100

Коментар

За да стане блато в краката ти трябва да загубиш литър два.По толкова ли доливаш на хидравликата примерно седмично.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Става блато понеже явно се натрупва, а не че доливам толкова много. Купувам по една туба от 1л. на три месеца, толкова ми е разхода на хидравлично масло. На канал съм я гледал, капе върху носача от страната на шофьора, това е да кажем нормално. Но вътре как влиза течността не е ясно.
              Bravo TD100

Коментар

През кормилния прът на рейката. Не ти е малко разхода при положение, че хидравличната система побира малко над 1/2 литра.

Коментар

kokondrel написа:
                  През кормилния прът на рейката. Не ти е малко разхода при положение, че хидравличната система побира малко над 1/2 литра.
                  Я обясни как ще стане през кормилния прът
                  .

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47531 В темата е описано от къде тече. При мен имаше само омазняване и използвах добавка. Вече 5-та година няма помен от омазняването, дори след смяна на течността. Ако искаш опитай с добавка и ако тогава не помогне рейката се рециклира.
                    now. BMW E39 523i '98 170hp
                    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Добавка за хидравличната течност? Или не съм разбрал правилно. Кажи каква е , защото и на мен ми се хаби по малко, ама не мога да разбера от къде е. Май е при помпата ама не съм сигурен. Дай повече инфо.
                      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

dimmX написа:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47531 В темата е описано от къде тече. При мен имаше само омазняване и използвах добавка. Вече 5-та година няма помен от омазняването, дори след смяна на течността. Ако искаш опитай с добавка и ако тогава не помогне рейката се рециклира.
                        Опитах и с добавка, марка не мога в момента да цитирам. Казаха ми че влиза в контакт със семерихгите, и ако проблема е в тях ще спре да тече. При мен не подейства и теча дори не намаля. Иначе знам че се рециклира, но ако теча е в рейката защо тече въртре? Струва ми се странно.
                        Bravo TD100

Коментар

kokondrel написа:
                          Би ли пояснил, как през кормилния прът?
                          Bravo TD100

Коментар

Абе ти сигурен ли си че е хидравлично масло? Я попии с една бяла хартиена кърпичка и я снимай
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              Абе ти сигурен ли си че е хидравлично масло? Я попии с една бяла хартиена кърпичка и я снимай
                              Не съм сигурен, но антифриз не се губи. Затова се насочих към хидравличното масло. Списанието което съм сложил под стелката е на няколко дни, след още толкова, буквите не се четат. :D
                              Прикачени файлове
                              Bravo TD100

Коментар

Working...
                              X