kiriluz1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Една нова мареа с малко въпроси
Collapse
X
-
Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
-
Колеги, Днес бях при познат в сервиз и я прегледаУстановен проблем с тампони на сабилизираща щанга, но имам въпрос за тях глвдах в амх-ауто, че има два тампона по 19мм(предполагам са ляв и десен), но има още един и него ли трябва да сменям?Проблемни са и двете биалетки тук искам съвет за марка каква да взема гледам TRW те са най-скъпите,но дали аа най-качествени?Сещите са за смяна и четох за тези денсо иридиум, но ми идват доста скъпички нямам как да дам 100лв за свещи Нещо др. добро на приемлива цена?Също самите свещи не бяха добре затегнати и сега ги затегнахме.В задните пружини има по един буферен тампон, но не са в правилна позиция, мога ли някак да ги вържа да стоят изправени?Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Bane написа:misho_ написа:За маслото да кажа, аз бравото го карам само с 10/40 и от смяна= до смяна на щеката не се забелязва да намалява седи си се на макса(сега като го смених нарочно го оставих да е 1мм под макс-а за да го слея по добре и досега 3000км нее мръднало), источвам го чисто никога не съм вадил черно масло от моя мотор, сменям го на около 10 000км г/д до 12 000 макс. колата се кара предимно градско на газ и почти постоянно над 4000 оборота.
Коментар
-
Някой има ли преки впечатления от биалети(пластмасови) май марка ОСАРМомчето от амх-ауто ми ги препоръча, но не знам? Предлага ми три вида FAST,DELTA GOM & OSAP, няма TRWСъщо има два вида тампони за стабилизираща щанга, но при него има само Един вид кат. Номер 390125 - 18ммНо гледам, че някъде има и 19мм, отделно има и др вид тампон Ама не знам кой е за менМоже ли помощ или поне инфо от къде да намеря този др вид тампон(ако този дето момчето го има не пасва)?Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Тампоните на стаб щангата като свалиш твойте, тогава ги купуваш. Биалетки каквито и да сложиш все същата работа, след 10-15х.км. са аут. Свещи НЖК, а противоударния тампон отзад го снимай, той стой в зависимост от натоварването на колата.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Като взех колата сложихме биалетки TRW изкараха 1,5 г. Сега съм с Текнопорт за 10,80лв бр. и май ще излезнат по добри и те са на 1,5 г. но не са се разтропали. Тампоните на стабилизиращата щанга ми тропат откакто съм я взел и не съм ги сменил, нито тропат повече нито по малко, на предишния Фиат ги смених и след 6 месеца тропаха повече от тези които смених. Свещи карам или NGK двуполюсни за 5-6 лв брой или denso еднополюсни и с двата вида върви идеално, Кабели след малко мъки и едни изхвърлени за 1000км съм се спрял на Tesla и за две години са добре, Тампоните в пружините отзад ги смених когато я взех с нови стана с вдигане на колата без разглобяване и за 46 лв общо.
Коментар
-
След смяната на тампоните и биалетките колата е на 6 Не се чува грам тропане довечера ще проверя и масалцето, че и то е ново.Малко да посъбера парички и ще сменя и ангренажа, но ми се иска да знам къде е водната помпа при ангренажа ли е ? Т.е. като се сменя ангренаж сменя ли се и помпа ?Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар