Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цена за поддръжка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цена за поддръжка

Колеги, бихте ли ме ориентирали какви пари ми трябват горе-долу за пълно обслужване на автомобил в сервиз- това включва смяна на филтри, ремъци, ролки, масло, антифриз, спирачна течност, накладки, маркучи и т.н. ?
    Fiat Brava 1.8 16V

Зависи от сервиза, но средно го сложи около 1000 лв с труда
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Re: Цена за поддръжка

yivanov написа:
      Колеги, бихте ли ме ориентирали... маркучи и т.н. ?
      Не знам защо слагаш и маркучи? А това т.н. може да включва и мноооого други неща.Но за останалите неща и 600 мисля ще те оправят.Зависи си и от сервиза, разбира се. А и от марката на частите.
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

колкото струва колата-говоря сериозно
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Луди ли сте,за Стилото...масло,филтри,ремъци,накладки,350лв,НО не в оторизиран сервиз,там по 2!!!
          Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

носачи, биалетки, тампони, лагери? ако там се пипа?
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
              носачи, биалетки, тампони, лагери? ако там се пипа?
              Ако и там се пипа,е малко повече,но не се знае дали ще има нещо за смяна,то ако се подменя всичко кола по 2!!
              Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Ами нямам доверие на предишните собственици, затова искам да сменя повечето неща... Малко по малко ще сменям, отведнъж няма как да кихна 1000лв :D
                Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Смени ролки ремъци и течности, и евентуално нещо друго ако се вижда, не се хвърляй да сменяш всичко, че не се знае на какво менте ще попаднеш.Ако нещо е здраво и върви, не се пипа.

Коментар

гуми,акумулатор,двигател ? ако и там се пипа сумата нараства

Коментар

гуми есента, акумулатора е нов, по двигателя няма забележки;На първо време мисля ремъците, ролките, филтрите и течностите да сменя... 300лв оправят ли положението? (+ труд)
                      Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Течности е много разтегливо понятие.1.Охладителна течност.2.Масло двигател.3.Масло хидравлика /ако не е ел./4.Масло спирачки.5.Масло предавателна кутия.6.Допълване с фреон и масло на климатика.Като за начало.1.Филтър въздушен.2,Филтър маслен.3.Филтър климатик.4.Ангренажен ремък с ролки и водна помпа или верига с успокоител и обтегач.5.Външен ремък със съответните ролки.6.Кабели за свещи и свещи при бензинови двг.7.Филтър горивен.8.Подгревателни свещи при дизелови двг.В допълнение някой друг тампон ,накрайник или носач ,лагер главина или цяла главина ,накладки или маркучи ,дискове или барабани ,и от там да не се налага спирачна помпа ,хидравлична помпа и какво ли още не.1996 година автомобил след 2 години навършва 20 години и всичко може да се очаква от него.Няма такова уплътнение което да удържи на температурните разлики толкова време и да не се издъни.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ако говориш за автомобила в подписа ти ангренажен комплект и водна помпа 230-250лв.пистов ремък 20-25лв. труд за горните 60-80лв.масло 10/40 поне 60лв. маслен/въздушен/климатичен/ бензинов филтри 50лв. общосмяна масло и филтри 10лв. ако си ги носиш и безплатна ако ти ги вземат сервиза.накладки задни 40-60лв.накладки предни 30-100лв. задължителен шлайф на барабана и проверка за спукванен а предния диск.смяна на накладки 10-20лв. 7 литра антифриз Ф12 40-60лв.Окачване - и там не е страшно
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колеги, я ме ориентирайте това като цена как ви се струва?смяна на масло и всички филтри горивен маслен въздушен и спирачна течност 230 лв ?Май е множко ?
                            Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

yivanov написа:
                              Колеги, я ме ориентирайте това като цена как ви се струва?смяна на масло и всички филтри горивен маслен въздушен и спирачна течност 230 лв ?Май е множко ?
                              Консумативите дето си казал грубо са 100лв (зависи марки и т.н.) масло- 40/60лв маслен филтър бош примерно 8лв въздушен 12лв спирачна течност литър към 7 8лв това са цени на неща които съм купувал .За работа да ти вземат 130 даже и повече еее мерси. Е за това аз в сервизи не стъпвам
                              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                              .

Коментар

Working...
                              X