Колеги, бихте ли ме ориентирали какви пари ми трябват горе-долу за пълно обслужване на автомобил в сервиз- това включва смяна на филтри, ремъци, ролки, масло, антифриз, спирачна течност, накладки, маркучи и т.н. ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цена за поддръжка
Collapse
X
-
Re: Цена за поддръжка
yivanov написа:Колеги, бихте ли ме ориентирали... маркучи и т.н. ?Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Bane
Смени ролки ремъци и течности, и евентуално нещо друго ако се вижда, не се хвърляй да сменяш всичко, че не се знае на какво менте ще попаднеш.Ако нещо е здраво и върви, не се пипа.
Коментар
-
Течности е много разтегливо понятие.1.Охладителна течност.2.Масло двигател.3.Масло хидравлика /ако не е ел./4.Масло спирачки.5.Масло предавателна кутия.6.Допълване с фреон и масло на климатика.Като за начало.1.Филтър въздушен.2,Филтър маслен.3.Филтър климатик.4.Ангренажен ремък с ролки и водна помпа или верига с успокоител и обтегач.5.Външен ремък със съответните ролки.6.Кабели за свещи и свещи при бензинови двг.7.Филтър горивен.8.Подгревателни свещи при дизелови двг.В допълнение някой друг тампон ,накрайник или носач ,лагер главина или цяла главина ,накладки или маркучи ,дискове или барабани ,и от там да не се налага спирачна помпа ,хидравлична помпа и какво ли още не.1996 година автомобил след 2 години навършва 20 години и всичко може да се очаква от него.Няма такова уплътнение което да удържи на температурните разлики толкова време и да не се издъни.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
ако говориш за автомобила в подписа ти ангренажен комплект и водна помпа 230-250лв.пистов ремък 20-25лв. труд за горните 60-80лв.масло 10/40 поне 60лв. маслен/въздушен/климатичен/ бензинов филтри 50лв. общосмяна масло и филтри 10лв. ако си ги носиш и безплатна ако ти ги вземат сервиза.накладки задни 40-60лв.накладки предни 30-100лв. задължителен шлайф на барабана и проверка за спукванен а предния диск.смяна на накладки 10-20лв. 7 литра антифриз Ф12 40-60лв.Окачване - и там не е страшноКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
yivanov написа:Колеги, я ме ориентирайте това като цена как ви се струва?смяна на масло и всички филтри горивен маслен въздушен и спирачна течност 230 лв ?Май е множко ?Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар