Здравейте, колеги, бравата от един месец долу-горе, като паля чувам, че просвирва, прави го всеки път, сигурно е от аксесоарния ремък, обаче въпросът ми е дали с него се сменя и някакъв обтегач, има ли нещо такова или се сменя само ремъка? Ангренажът е сменян преди някоя друга година и има около 10 000 км след това, не е от него. При никакви други обороти или моменти не се чува да просвирва, а само в момента на запалването и след 1 секунда изчезва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Просвирва при палене за секунда-две - брава 1.6
Collapse
X
-
Какъв е тоя аксесуарен ремък :D Ремъците са пистови и ангренажен,хубаво е прги първа възможност да отидеш и да се прегледат защото с времето ремъците се напукват,дори да не е карана колата ,така че провери ангренажа за напуквания.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
-
Колата я карам, но я карам малко, защото имам служебна и тази я паля през уикенда и вечерите за по няколко км Истинското име на пистовият ремък е аксесоарен, защото не се знае какви аксесоари ще имаш там да се въртят Едно време, преди 20 години, беше ремък за динамото, след това вече може да е за динамото+климатика+хидравликата и т.н.кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!
Коментар
-
Имаш 3 ремъка пистови, най-вероятно свири от тоя за алтернатора и водната помпа , трябва да се натегне от ексцентричния болт на едната ролка- трябва ти тресчотка с удължение и вложка 15 , както и шестограм 8мм за да завъртиш ексцентричния болт и така да обтегнеш ремъка .Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Аз пък залагам на втулки на стартера. При мен го прави същото но съм сигурен че е от стартера. не ми остава време да го сваля и да го ревизират.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
И аз залагах за нещата писани в предните 2 поста за бравото ми ... 2 седмици по късно ангренажа ми се предаде и аз се бръкнах със 700лв за ремонт за това казах ангренажа да го провериш,ама ти си знаеш аз го се опарих веднъж втори път няма да допусна тази грешка,свирне ли ми ревизия на всички ремъциКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
Коментар
-
поне за мен ангренажния ми комплект е на по малко от 4000км. съмнява ме да е от него. Поне за мен де.имам съмненя и за една ролка на пистовия ремък но по-скоро клоня пак към стартера.Успех!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Като установя какво е ще пиша, не е стартера, защото той е ревизиран преди около 10 000 км, скоро ще сменям накладките и ще я закарам да я чуят, всеки път при палене става, така че не е нещо скрито. 700 лв за ремонт, да бе да, знаеш ли кога ще дам, дори и нещо да стане Това са яки мотори, на моята вече 3 години не съм сменял маслото, че я карам с 20К, пък не съм направил 20 000 км :Pкара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
Коментар
-
Не е казано че алтернатора е повреден ,а че ремъка не е опънат добре или е вече по стар и изпечен.Провери първо този ремък и след това търси други причини.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Коментар
-
stambata1982
-
Оказа се, че по-дългият ремък, не е натегнат достатъчно, натегнаха го и сега вече не просвирва при палене. Два ремъка има, нямам климатик (че тогава били и три ) , по-дългият, не е един късичкият само за динамото май, а другияткара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
Коментар
-
VALIO_RACING написа:Оказа се, че по-дългият ремък, не е натегнат достатъчно, натегнаха го и сега вече не просвирва при палене. Два ремъка има, нямам климатик (че тогава били и три ) , по-дългият, не е един късичкият само за динамото май, а другиятКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар