Здравейте, трябва да сменям ангренажа, че след всичко, което излезе по колата, на предишния собственик не му вярвам особено за километрите. Въпроса е къде да го сменя. Във Ventura ми искат около 220.лв общо за части и работа, а при Бобо към 320лв. Първосигнално избирам по-евтиния сервиз, но се чудя от къде идва тази голяма разлика, дали не избиват парите с по-евтини части. От Бобо съм довелен, досега всичко е ок при него, но ми идва малко скъп. Някой сменял ли е ангренаж при Вентура има ли впечтления от там?И трябва ли да сменям и водната помпа, която е още около 80лв. Доколкото знам ако ангренажа е с назъбена ролка, ако се прецака водната помпа се прецаква и двигателя, ако не е - се разминавам само с плащането за двойната работа. Това пунто(1.9 JTD 80кс 2000г) знае ли някой от кои е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на ангренаж на Пунто 1.9 jtd - цени и водна помпа ?
Collapse
X
-
Оптяжната ролка на ангренажният ремък на 1.9 JTD е "назъбена" както се изразяваш, но не виждам какво общо има това с водната помпа. Нейната "шайба" е гладка и се върти от гладката част на ремъка. На място се проверява за луфт, шум и течове от нея. Евентуално ако започне да се движи трудно може да се износи ремъка от триенето в нея, но това може да стане и с новата помпа ако ме питаш. Моето мнение, е че много трудно ще се скъса правилно поставен ремък дори и с шумящи ролки останали без грес в лагерите си. Задължително си избери сервиз, който има подходящите умения и знания и също така инструмента за зацепване за да си сигурен.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
milko05 написа:Ангренажния комплект ми излиза от 160-180лв зависи какво поръчвам ,гледам да е поне средна хубост.Помпата 80лв.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
ivel написа:абе ,човек,я слез и ти на земята-много били 60-70лв труд,ти имаш ли си хабер от цени и работил ли си в сервиз и знаеш ли каква е отговорноста,хайде да не се напъвам,поздрави на всичкиBravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:ivel написа:абе ,човек,я слез и ти на земята-много били 60-70лв труд,ти имаш ли си хабер от цени и работил ли си в сервиз и знаеш ли каква е отговорноста,хайде да не се напъвам,поздрави на всичкиA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар