Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредната тема за покупка на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поредната тема за покупка на автомобил

Колеги до 2,3 месеца мисля да сменям мареята ,та насочил съм се към либра или 156 фейс лифт .Моля за съвети относно слабите места и при двата модела както и обслужването им в зависимост от двигателя било то бензинов или дизелов.Предупреждавам да не се почне сега дизела по добре, бензина още по добре в момента карам бензинова марея а преди това имах дизелово браво .Моля за конструктивни мнения
    преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

като цяло либрата е с по-просто окачване,съответно по-безпроблемно.ако ще си купуваш дизел,то си вземи 1,9 jtd 115 или 16 вентиловото 140кс.за бензиновите нямам много наблюдения,но отзивите са много отрицателни

Коментар

Четох за либрите че имали проблеми със полуоските и нещо по задното окачване нещо свързано с нивомата

Коментар

1.9 по -старите може би до 2003г. нямат проблеми.По-новите са с проблемните полуоски, но има фирма дето ги рециклира, с доволно количество пробег гаранция.Либра с нивомат е рядкост, шанса да нацелиш такава е .....Либрата има повече тампони отзад от 156.Просто ремонта на задницата на 156 е песен, спрямо либра.156 за сметка на това има 4 носача отпред. Либра няма с 1.9 16в, което е голям минус.Бензиовата алфа .... ми не е за всеки.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А стоят нещата с газифицирането защото не сам решил още бензин или дизел всичко зависи в какво състояние ще намеря даден екземпляр .Колега какво имаш предвид с това алфа ми не е за всеки

Коментар

ами аз да ти кажа-трябва да ходиш с колонката след нея и да си технически грамотен,а може би и малко повече

Коментар

Либра 1.6 - слаб мотор, капризен към газифициране.1.8 - прекрасен мотор, тегли идеално купето, лесен за газифициране, ад ако искаш да го караш на метан.2.0 - петак, за мен е по-гаден за каране от 1.8цата. Подлежи на софтуерни модификации, за разлика от 1.8. Лесно на метан и на газ се прави.жтд105 - морално остарял и слаб за купето.жтд110 и 115 - за предпочитане, също слаби за купето, след софтуерни модификации ги предпочитам пред 2.4дизел.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
              X