Колеги до 2,3 месеца мисля да сменям мареята ,та насочил съм се към либра или 156 фейс лифт .Моля за съвети относно слабите места и при двата модела както и обслужването им в зависимост от двигателя било то бензинов или дизелов.Предупреждавам да не се почне сега дизела по добре, бензина още по добре в момента карам бензинова марея а преди това имах дизелово браво .Моля за конструктивни мнения
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредната тема за покупка на автомобил
Collapse
X
-
1.9 по -старите може би до 2003г. нямат проблеми.По-новите са с проблемните полуоски, но има фирма дето ги рециклира, с доволно количество пробег гаранция.Либра с нивомат е рядкост, шанса да нацелиш такава е .....Либрата има повече тампони отзад от 156.Просто ремонта на задницата на 156 е песен, спрямо либра.156 за сметка на това има 4 носача отпред. Либра няма с 1.9 16в, което е голям минус.Бензиовата алфа .... ми не е за всеки.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Либра 1.6 - слаб мотор, капризен към газифициране.1.8 - прекрасен мотор, тегли идеално купето, лесен за газифициране, ад ако искаш да го караш на метан.2.0 - петак, за мен е по-гаден за каране от 1.8цата. Подлежи на софтуерни модификации, за разлика от 1.8. Лесно на метан и на газ се прави.жтд105 - морално остарял и слаб за купето.жтд110 и 115 - за предпочитане, също слаби за купето, след софтуерни модификации ги предпочитам пред 2.4дизел.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар