Днес реших да сменя задните накладки, защото свиреха. Оказа се, че имат още феродо, но вече бях си купил Пермафюз и реших да ги сменят. Обаче след смяната, педала потъваше бавно при яко натискане. Като я качихме на валяците спирачките държат перфектно. Тая вечер карах около 20-30 км, но продължаваше да потъва педала. Какво стана не можах да разбера?Като дръпна ръчната спира бавно и трябва да я дърпам доста по-високо. Може би трябва и да се покара колата с новите накладки, но потъването на педала ме притеснява, защото преди това си беше твърд.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Педала на спирачките потъва след смяна на накладки
Collapse
X
-
И при мен педала е по-мек след като смених задните накладки. Преди беше по-твърд, защото едната накладка беше сложена накриво и се беше изяла само от едната страна. Странното е, че като смених накладките ръчната спирачка започна да хваща доста по-ниско, което е нормално, но педала е доста по-мек, а би трябвало да кове. Преди я вдигах почти догоре, а сега 3-4 зъба. Смених и барабаните, имаше малка разлика, но пак педала е мек. Пробвай на различни позиции саморегулиращия се механизъм, този със зъбчетата. Смених и спирачната течност с BOSCH DOT-4, обезвъздушаване 100 пъти... Ако нещо може да се промени това е тоя механизъм, но нали е самонастройващ се. Би трябвало след дърпане и пускане на ръчната или напомпване след това да се регулира сам.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:......... Ако нещо може да се промени това е тоя механизъм, но нали е самонастройващ се. Би трябвало след дърпане и пускане на ръчната или напомпване след това да се регулира сам.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Днес ходих и пича ми го оправи - не беше обрано разстоянието между челюстите и барабана. Много здраво ковът сега. Старите накалдки все едно не държаха. Пермафюз са перфектни!Иначеако някой има такъв пролем като моя и ако ръчната му хваща високо, решението е това, което съм записал горе. Най-лесно се пробва като дръбнеш ръчната на половината и като натиснеш спирачката, ако кове значи всичко е ок, само разстоянието трябва да се обере ръчно.П.С. При мен нямаше как да е проблема от въздух, след като се сменят само накладките.
Коментар
-
Re: Педала на спирачките потъва след смяна на накладки
doofiat написа:Днес реших да сменя задните накладки, защото свирека. Оказа се, че имат още феродо, но вече бях си купил Пермафюз и реших да ги сменят. Обаче след смяната, педала потъваше бавно при яко натискане. Като я качихме на валяците спирачките държат перфектно. Тая вечер карах около 20-30 км, но продължаваше да потъва педала. Какво стана не можах да разбера?Като дръпна ръчната спира бавно и трябва да я дърпам доста по-високо. Може би трябва и да се покара колата с новите накладки, но потъването на педала ме притеснява, защото преди това си беше твърд.Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар