Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 - сменен съединител и поява на шум и вибрация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.1 - сменен съединител и поява на шум и вибрация

Здравейте,Смених съединител, след като старият беше на поне 100 000 км. Още като я взех от сервиза обаче, ми направи впечатление, че се е появила много силна вибрация. Като запаля и буквално се чувства тресене на волана, звънтене, бучене - не знам как точно да го опиша, всичко накуп. Също така по-силен шум, като все едно гърнето има проблем, а в моя случай смених с чисто ново всичко по гърнето преди няколко хиляди км.Веднага споделих впечатлението си на майстора, но според него било нормално, като аргумента му беше, че като натисна съединителя и шума се променя, което показвало, че... абе че е ОК.Навъртях някъде около 80 км. след като взех колата в събота и просто не ме си струва нормално. Колата някакси се тормози. Тя по принцип е слабичка и като се вдигне повече от 100 знаете, че е шумна, но сега определено реве по-силно и не я усещам добре.Някой има ли идея какъв може да е проблема? Мисля да ходя пак до сервиза, за да им кажа, че не може така да остане, но ми се иска да кажа някакъв по-точен възможен проблем.Благодаря предварително!
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Смени майстора.

Коментар

първо може да са ти прецакали тампона и то този към ангренажа.как-ами просто отпускат двигатела назад за да извадят кутията и той остава само на един тампон(това съм го виждал).второ-да са ти скъсали меката връзка и отам бученето,просто много неща може да са ,но повярвай ми че причината за това е НЕКЪДЪРНИЯ сервиз.успех

Коментар

И е възможно да е необходимо да де се регулира малко съединителя.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ivel написа:
          първо може да са ти прецакали тампона и то този към ангренажа.как-ами просто отпускат двигатела назад за да извадят кутията и той остава само на един тампон(това съм го виждал).второ-да са ти скъсали меката връзка и отам бученето,просто много неща може да са ,но повярвай ми че причината за това е НЕКЪДЪРНИЯ сервиз.успех
          Заедно със съединителя са сменили и този тампон с нов, и още някакъв болт нещо ми обясняваха че са сменили, но не ми е ясно точно. Моите подозрения са за тази мека връзка, която казваш, защото съм имал проблеми с гърнето и нещо подобно ми се струва.
          Punto 1.9 JTD 2003
          Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Bane написа:
            Смени майстора.
            По принцип съм много доволен от тях. Никога не съм усещал да ме товарят с излишни разходи. МНого пъти дори отказват да ми вземат пари за преглед или нещо, с което си губят 1-2 часа.
            Punto 1.9 JTD 2003
            Ex Punto 1.1 1994

Коментар

При мен се получи така при смяна на тампон на скоростната кутия.С новия тампон тресеше яко та си върнах стария хем ,че е скъсан и си карам така.
              Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

кола

Освен нещо да не са сложили тампона правилно
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Днес се появи и нов проблем. Подаваш газ, а колата се дави и няма мощност. Например на първа, от малко нагорнище и едвам отцепи да тръгне, един път ми угасна. До 3-та стигнах, но никаква мощност. Вибрацията се усили, на свободна тресе. Утре ще я карам (дано не ме остави някъде по пътя към сервиза)
                  Punto 1.9 JTD 2003
                  Ex Punto 1.1 1994

Коментар

извадил се е и маркуча на мап сензора вероятно

Коментар

Е, слава богу, стигнах до сервиза на собствен ход. Добре, че нямаше нагорнища, че иначе нямаше да стане, а по инерция се дотътрих. Ще пиша пак като имам резултат.
                      Punto 1.9 JTD 2003
                      Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Оказа се, че проблема с изгасването била изгоряла бобина, не ми е ясно каква и къде.
                        Punto 1.9 JTD 2003
                        Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Working...
                        X