Koлеги прочетох нещо което доста ме изуми така да кажа във форума на Алфа Ромео а именно промиване на мотора с вода вище на клипчето е тоя там се улива доста с водата .Идеята е цитирам колега от другия форум.Аз съм го правил няколко пъти. След процедурата зад колата има купчинка парченца нагар колкото оризови зърна. Трябва обаче да се поддържат 2500 оборота поне защото мотора започва да работи нестабилно. Понякога дори се загубват цилиндри за момент когато пулверизатора не разпрашава достатъчно ситно, но не е проблем. Само трябва да се внимава да не изгасне мотора, че после трудно запалва И след като свърши водата или спреш да пръскаш оставяш мотора да работи на 2500 оборота докато си изчисти работата. След 15 минутно пръскане с вода на частично отворен дросел и двигател работещ на 2500 оборота, и загрят до нормална температура с поглед през свещите се вижда разликата преди и след. Буталата са измити След процедурата мотора започва да работи по-тихо и плавно В същност не водата, а нейната пара която се образува в такта на горене изчиства нагара. Нагара омеква и се отлепя много лесно под действието на парата. Парченцата нагар се издухват дори и през катализатора. Това със сигурност ще го пробвам на мареата.А някой ако го е правил да сподели предполагам ще е интересно на всички.http://www.youtube.com/watch?feature...3k-6Z4w#t=122s
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на мотора с вода !!!!!!
Collapse
X
-
Знам ли вероятно има ефект като гледам и чета пък и невярвам да навреди на колата ако го направя ще пиша а ако дам обява че я продавам на части значи не се е получило хахахахаМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
mitkodpd написа:чакайте , аз нещо не можах да разбера. вода в цилиндрите! това не се ли нарича воден удар? простете за невежеството, някой ако може да обясни, моляFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Bane
Тоя дъни яко направо с маркуча, сигурно сипа 1-2 литра вода... аз съм чувал за пръскане с пръскалка от препарат за стъкла, но с дестилирана вода и пак колата се държи в някви обороти, но никога не бих го направил.
Коментар
-
chaveto написа:Има си разни джаджарници който се слагат на смукателния колектор и започват да вкарват разни химии в двигателя и по този начин се почиства. Нищо не пречи и ако се впръсква вода, но според мен не трябва с маркуча.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Добавки, водни пари, тинтири минтири. Да миеш горивна камера, ЩО, после салата ли ще ям от там, и няма ли да гори вече вътре? Това е като да миеш кюмбето преди да го запалиш, и при следващото палене като погледнеш вътре, същия черен Г*з.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Колега Банков така като чета това което си написал имаш право дет се вика там дето е горело пак ще гори :D ама така профилактично да искара малко сажди дет се вика то и на печката дом като изчистим кюнците после полудява като е запалиш. :DМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар