Така, значи положението е следното ... колата ми се струва мудна. Най-лошото е днес ми казаха, че този мотор 1.7 TD трябва да дърпа и върви повече. Естествено турбо компресора беше обвинен :D Най-интересно е, че мотора работи много добре и меко, не харчи масло (поне за 3-4000км не го е пипнала), пали от раз, има равномерна работа и т.н.По-обезпокоителното е, че има по-висок разход на нафта и ... е мудна
Посъветваха ме да измеря налягането, което прави турбината. Имало вероятност WASTEGATE-а да се бъзика и да не надува достатъчно. Имало и вероятност самият компресор да дава ядове, но странното е, че нито свири или стърже, както и не харчи масло. Не цапа и въздушния филтър - сух е като барут.Въпросите са ми: 1. Дали някой с такава кола, която да е в ред може да ме повози малко да видя дали аз не съм в заблуда за способностите на този двигател?2. Дали някой със същият проблем не се е сблъсквал и съответно как го е разрешил?3. В кой сервиз да отида да видят турбо-компресора?Към т.3 съм чувал много добри отзиви за РЕАЛ-ТУРБО, но ми казаха, че най-добре ги ремонтирали във Варна
Благодаря на всички предварително!

Коментар