Здравйте на всички, по принцип съм от Мерцедес-Бенц клуба, но карам и един Фиат Дукато 2.5, а днес братовчед ми ми остави неговото Пунто ГТ със много прерязващ корема шум от към турбокомпресора. Свалих го и се оказа че има голяма хлабина в оста (и радиална и аксиална), губи мало от горещия охлюв (пуши повече от трабант). Та въпроса ми е от къде мога да си намеря читав турбокомпресор втора ръка.Иначе за ремонт смятам да отида до Реал Турбо на околовръстното или в сервиза на Борово. Чух и за един майстор в кв. Орландовци. Някакви отзиви за него? Лошото е че сваления днес компресор беше монтиран преди седмица в Пазарджик и още при първото палене почнал да вие (а се води рециклиран и беше доставен от гърция с/у няколко стотин евро). Освен това имам питане дали има и ако има каква е процедурата за четене и триене на грешки на системата за впръскване на гориво (до колкото разбрах става въпрос за Bosch LE 3.1 Jetronic) Надявам се да се намери решение на проблема , че иначе ми едно криво да гледам зверчето да седи безпомощно в гаража

Коментар