Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вода под пасажерската стелка?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вода под пасажерската стелка?

    Гледам аз покрай стелката някаква вода и когато я вдигнах ми стана доста интересно. От къде ще идва тази вода? Аз имам съмнения, че е от отплътнението на стъклото, понеже в десният ъгъл се видаха едни точки към външния свят и взех, че ги запуших със силикон, ама може и да не е добре запушването? То едва може да видиш там как седят нещата, тъй е беше доста трудно.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    Колега, ти сигурен ли си че течността е вода, а не антифриз. Аз залагам на второто
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

    Коментар


      #3
      Докато спи колата е почнала да се дави и да хвърга? )))Няма как. Казанчето ми е на минимум, долу има цяло казанче изпразнено. Интересното е, че се едно текло от отворите за парно.
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

      Коментар


        #4
        Аз пък залагам, че колегата никога не е отварял корите под чистачките и му е запушен дренажа, и от новосъздалата се джунгла под тях вкарва вода вътре в купето личи си по това че от духалките на парното се вижда къде тече вода. Това ако е антифриз, то трябва пробойната да е като някоя врачанска дупка и колегата ще се чувства като студент след 8 декември.
        Прикачени файлове
        Fiat Bravo 1.9 TD100

        Коментар


          #5
          При мен , когато се прецака казанчето на парното , картинката беше абсолютно същата. И беше станало пак през нощта. Всъщност не се беше прецакало казанчето, а О пръстените, но така или инъче го смених. Работата е разглабяне около 1,5 часа и внимателно сглобяване около 30 мин. като за начинаещ. И последно, има доста теми с картинки които на мен ми помогнаха адски много. Подготви се теоретично и няма да имаш грижи. Важен е размера на О пръстените, ама вече не го помня. Има го по темите. Помня, че нещо си и половина милиметра сложих и няма проблем. Стотинки са и като купувах купих 3 размера. Ако си от София ще ти кажа от къде да си ги вземеш за стотинки.
          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

          Коментар


            #6
            Дренажите съм ги чистил 2 пъти. Както виждаш, аз съм разбил дори корите под чистачките, понеже не са легнали добре. Преди 2 месеца за последно чистих тези дренажи и на 80% ги изчистих добре. И аз мисля, че не е антифриз, но защо от дренажите да е станало това? От къде точно влиза вода към купето ми? През филтъра на купето ли? Общо взето като отвориш филтъра за купето се вижда една перка, а вратичката ми е преебана и е отворена. Не може да се вдигне нагоре. Възможно ли е да тече вода и да влиза към онази перка и еди си к’во да става. Егаси случая, все нещо й става на тази кола. Хаха;0
            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

            Коментар


              #7
              Ако дренажите, по скоро дренажа той е един почти по средата се пада, се е запушил то нивото на водата се надига и влиза именно от тази перка. Провери ги пак като сипеш по-голямо количество вода и виж дали се изтича бързо. Онзи капак за който казваш е клапата за външен/вътрешен въздух и при 90% от нас е оставен отворен, защото се разваля механизма и се изпотяват прозорците, ако заяде в затворено положение. Друг вариант е да свалиш корите на средната конзола и да огледаш радиаторчето на парното, но отново казвам, че това ако е антифриз, то ти щеше да си забелязал и усетил липсата му от охладителната система.
              Fiat Bravo 1.9 TD100

              Коментар


                #8
                Сигурен съм, че са 4 дренажа. Поне такъв спомен имам? Помня 2-та дренажа от 2-та ъгъла на колата и към средата й мисля, че имаше 2 пак? Или е само 1? Ти говориш за този, така ли да го разбирам? И казваш, че ако е запушен, то водата ще тръгне точно към онази перка дето е под филтъра на купето? Ако е това наистина, то и през отворите на парното ли избива? Вижда се на снимките следи от теч? От там ли е нормално да избие? И този отвор помна, че го бях чистил... Беше една гума продълговата надолу и я отпуших добре... ;/Тази локва дето беше там сигурно имаше половин килограм... В тубичката за антифриз аз я зареждам до средата между макс. и мин. и тя беше на минимум, а радиатора ми сълзи по принцип. Тъй че няма как да е локвата от антифриз, след като толкова малко е източено от тубичката?
                Fiat Bravo 1.8 16V 96'

                Коментар


                  #9
                  Абе човек, пипна ли го? Мазно ли е? Ако е, значи е антифриз, ако не е , значи не е антифриз. Казах ти за първия случай как да действаш, ако е втория , търси от къде тече вода. Това е.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

                  Коментар


                    #10
                    Направо показвам с видео! Сега слезнах, понеже от няколко часа вали и реших да проверя положението...Видео: Цъкни туК!Изглежда запушен дренаж?
                    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

                    Коментар


                      #11
                      Да така тече от запушен дренаж. Водата прелива през отвора на филтъра на купето, и от там по въздуховодите надолу . Ако е антифриз, то той тече по централната конзола от другата страна на пасажера . Махай кората на чистачките, отдолу ще има една кофа тиня
                      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

                      Коментар


                        #12
                        А уплътнението на кабелния сноп за ECUто, дали си върши работата

                        Коментар


                          #13
                          А сега следва раздигане на мокет и вата, и подсушаване до дупка, много гадна работа, ватата сигурно е като сюнгер, най-добре ще е да я смениш. Патих от нещо подобно, но при мен беше след смяна на предното стъкло.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                          Коментар


                            #14
                            То тоя филтър на купето е за боклука вече...? Иначе е на една година.
                            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

                            Коментар


                              #15
                              и аз имам същия проблем само че от другата страна ... как се лекува??
                              FIAT BRAVO GAZARIQ 1,8 16V
                              НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ИМАШ ПОД КАПАКА,А КОЛКО ИМАШ В ГЛАВАТА

                              Коментар

                              Working...
                              X