Здравейте колеги,първо Честит Национален Празник на всички ! ! !Сега по темата. Накратко, преди 3 дни чакайки си чинно в колона на прибиране от училището на малкия, една колежка с (Голф 5) реши да спре в Пунтака. Ударът беше сравнително лек (не повече от 15-20км/ч), но ме изстреля около метър напред, където беше един Great Wall Ceed C5. Резултатът е по-трудно затваряща се 5-та врата и незатварящ се преден капак. Самият капак "ляга", но не "щраква" закопчалката. Не се само-отваря само заради "палецът", който ляга в леглото си и го държи (този, за който бъркаме при отварянето на предният капак).След консултация с няколко познати, подозрението е че предната греда в/у коят е механизмът за отключване е "хлътнала" леко навътре (може би с около 3-5мм. При поглед отгоре се вижда един каучуков пръстен, който е "отлепен" от гредата с около 3 мм - утре ще го снимам). При затворен капак 2-та фара видимо не са на линията на капака а са леко като "кривогледи" (фокусът им е затворен навътре).Въпросът ми е, дали някой може да ми каже ориентировъчна цена за изправянето? Казаха ми, че се правело с някаква хидравлика (извинявам се предварително за аматроските названия), както и че в последствие трябвало да се боядиса въпросната греда. Ако се стигне до боядисване, това свързано ли е с разкачане на нещо, т.к. самото боядисване предполагам е посредством пистолет, а там мястото си е тесничко и биха се "боядисали" редица други елементи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Удар отзад, не-затварящ се капак отпред
Collapse
X
-
Re: Удар отзад, не-затварящ се капак отпред
tstephanov_ написа:Здравейте колеги,първо Честит Национален Празник на всички ! ! !Сега по темата. Накратко, преди 3 дни чакайки си чинно в колона на прибиране от училището на малкия, една колежка с (Голф 5) реши да спре в Пунтака. Ударът беше сравнително лек (не повече от 15-20км/ч), но ме изстреля около метър напред, където беше един Great Wall Ceed C5. Резултатът е по-трудно затваряща се 5-та врата и незатварящ се преден капак. Самият капак "ляга", но не "щраква" закопчалката. Не се само-отваря само заради "палецът", който ляга в леглото си и го държи (този, за който бъркаме при отварянето на предният капак).След консултация с няколко познати, подозрението е че предната греда в/у коят е механизмът за отключване е "хлътнала" леко навътре (може би с около 3-5мм. При поглед отгоре се вижда един каучуков пръстен, който е "отлепен" от гредата с около 3 мм - утре ще го снимам). При затворен капак 2-та фара видимо не са на линията на капака а са леко като "кривогледи" (фокусът им е затворен навътре).Въпросът ми е, дали някой може да ми каже ориентировъчна цена за изправянето? Казаха ми, че се правело с някаква хидравлика (извинявам се предварително за аматроските названия), както и че в последствие трябвало да се боядиса въпросната греда. Ако се стигне до боядисване, това свързано ли е с разкачане на нещо, т.к. самото боядисване предполагам е посредством пистолет, а там мястото си е тесничко и биха се "боядисали" редица други елементи?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
Re: Удар отзад, не-затварящ се капак отпред
todorshalev написа:tstephanov_ написа:Здравейте колеги,първо Честит Национален Празник на всички ! ! !Сега по темата. Накратко, преди 3 дни чакайки си чинно в колона на прибиране от училището на малкия, една колежка с (Голф 5) реши да спре в Пунтака. Ударът беше сравнително лек (не повече от 15-20км/ч), но ме изстреля около метър напред, където беше един Great Wall Ceed C5. Резултатът е по-трудно затваряща се 5-та врата и незатварящ се преден капак. Самият капак "ляга", но не "щраква" закопчалката. Не се само-отваря само заради "палецът", който ляга в леглото си и го държи (този, за който бъркаме при отварянето на предният капак).След консултация с няколко познати, подозрението е че предната греда в/у коят е механизмът за отключване е "хлътнала" леко навътре (може би с около 3-5мм. При поглед отгоре се вижда един каучуков пръстен, който е "отлепен" от гредата с около 3 мм - утре ще го снимам). При затворен капак 2-та фара видимо не са на линията на капака а са леко като "кривогледи" (фокусът им е затворен навътре).Въпросът ми е, дали някой може да ми каже ориентировъчна цена за изправянето? Казаха ми, че се правело с някаква хидравлика (извинявам се предварително за аматроските названия), както и че в последствие трябвало да се боядиса въпросната греда. Ако се стигне до боядисване, това свързано ли е с разкачане на нещо, т.к. самото боядисване предполагам е посредством пистолет, а там мястото си е тесничко и биха се "боядисали" редица други елементи?Fiat Punto MK1, 94', 75 h.p., MPI, 4/5 doors
Коментар
-
В случая става описаното от колегата но по-добре на равно място бутайте колата назад на изключена предавка и изгасен мотор, тоест засилвате я леко на ръка да опъне въжето за да върне гредата. Самата закопчалка трябва да има и реглаж напред-назад и наляво-надясно. При положение ,че ударът ти е бил в задницата на джип предполагам ,че гредата ти леко е потънала надолу (при дърпане с въже за дърво ще я извадите напред, но пак ще си остане ниско закопчалката).Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:В случая става описаното от колегата но по-добре на равно място бутайте колата назад на изключена предавка и изгасен мотор, тоест засилвате я леко на ръка да опъне въжето за да върне гредата. Самата закопчалка трябва да има и реглаж напред-назад и наляво-надясно. При положение ,че ударът ти е бил в задницата на джип предполагам ,че гредата ти леко е потънала надолу (при дърпане с въже за дърво ще я извадите напред, но пак ще си остане ниско закопчалката).Fiat Punto MK1, 94', 75 h.p., MPI, 4/5 doors
Коментар
-
Отвори си 5-тата врата.След това виж отсега за резервната гума. Пунтото е така устроено, че при заден удар се криви престилката зад задната броня и резервната гума обира енергията от удара. В повечето случаи на външен вид на колата и няма нищо.Резултата обаче е изкривен под на багажника. В повечето случай гредата на задния багажник хлътва малко на пред и 5-тата врата почва да се затваря трудно. Това се оправя като тампонте на 5-тата врата, които се опират в купето при затворена врата (два броя се от двете страни) се завинтват на вътре (те могат да се регулират). От пред вече не мога да кажа така какво е положението. Дано си викнал КАТ и да си вземеш пари от застраховката._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
Tornado написа:Какви въженца какви хидравлики.Тези кашкавалени греди се гънат на ръка.Опитай с издърпване ако не можеш намери някой по як и го напътствай.FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
MorningEnergy написа:Отвори си 5-тата врата.След това виж отсега за резервната гума. Пунтото е така устроено, че при заден удар се криви престилката зад задната броня и резервната гума обира енергията от удара. В повечето случаи на външен вид на колата и няма нищо.Резултата обаче е изкривен под на багажника. В повечето случай гредата на задния багажник хлътва малко на пред и 5-тата врата почва да се затваря трудно. Това се оправя като тампонте на 5-тата врата, които се опират в купето при затворена врата (два броя се от двете страни) се завинтват на вътре (те могат да се регулират). От пред вече не мога да кажа така какво е положението. Дано си викнал КАТ и да си вземеш пари от застраховката.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Здравейте,благодаря на всички за насоките и разясненията. Упражнението с гредата на ръка ще го опитам днес, ако не се справя сам, ще е с въже и дърво.Относно багажният отсек за който е писал колегата "MorningEnergy", ще проверя още днес, както и с навиването на 2-та тампона.Спорна седмица на всички.Fiat Punto MK1, 94', 75 h.p., MPI, 4/5 doors
Коментар
-
Здравейте колеги,от вчера след обяд, след няколко "напъна" на ръка по Ваша препоръка, капакът вече се затваря.Благодарен съм на всички за дадените на време и на място съвети, препоръки и мнения.Както е писал колегата "MorningEnergy" (за съжаление се оказа прав), подът на багажника (в частност отделението за резерваната гума) има леко изкривяване. Здраве да е
. Това обаче е полезно за мен, защото окончателно ме отказа от поставянето на тороидална бутилка при монтажът на АГУ (ще е малък "тумбак" пуричка).Пожелавам на всички, ако някога им се наложи, да получат така точни и добри съвети, каквито получих аз от Вас.
Fiat Punto MK1, 94', 75 h.p., MPI, 4/5 doors
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар