Колеги тука последно време някви келеши на два пъти ми крадът задната чистачка на фиатката и се принудих да я преработя,за да не е толкова екзотична и лесна за крадене.И понеже цената е такава,сами разбирате че още едни 25лв за тоя дет д*ха няма от къде да извадя... Та ако някой реши да се заеме с тази задача,първо си намирате чистачка донор.Ако е със същия размер на шлиците и що-годе същата дължани ще си спестите малко работа.Аз намерих от едно "мондео",предната късата.От там се налагат с оригинална(аз си имах останала старата прокъсана вече чистачка) да си бележите дължината що годе.Установих,че предната къса за фиата си пасва супер отзад,т.е около 50см е. Какво направих аз в случая:запазих си оригиналния захват за шлиците на моторчето,кото избих щифта и ги смених на донора.Оттам измерих дължината с напасване и малко фантазия скъсих донорското рамо дотолкова,че да е като оригиналното и като се закачи другата чистачка да обхваща същия диапазон на чистене.После там дет се закача пружината се реже/скъсява/,прави се нова дупка и вече ви трябва втори човек или търпение.Аз стегнах на менгемето опънах рамото да се изпъне пружината и маркирах до къде стига.После направих 3мм дупчица и с един стоманен нит законтрих,като това спомага да не се сплесква там ,където влиза рамото в масивната част на чистачката.Вярвам ще се ориентирате по снимките.Така се престарах с пружината ,че натиска чистачката доста сериозно към стъклото,че на сухо даже спира хода си Иначе на "мокро"с два оборота и стъклото съхне.Не знам далки си заслужава толкова обяснение за една чистачка,ама така и така имам време за губене.Сега остава да си намеря и един клапан за отзад,та да не връща водата и да може още с натискането на лостчето да пръска,а не да стърже на сухо,особено сега с тая нова чистачка Нещо такова мисля ще свърши работа
* усещам ирония тук като му лепна една "бананка" заспива,ама другия път.ПП:Аз да ги сгаща тея цървули дето две нови рама ми зулиха,тогава ще гледат "Тор" на живо
Тошко това тук беше Versiоn 1.0,сега при 2.0 е така както ти казваш.Скъсих я в последствие, и ако се загледаш на втората снимка на долния ред ,може би ще видиш че стига точно до под черната част на стъклото.Сега вече трябва да намеря и по-подходящ размер чистачка,за да може да натиска добре и да е що-годе оразмерена и да не седи като изкуствено.Знам че като дизайн не е на висота,ама аз предпочитам практичността,а пък и обстоятелствата го наложиха.Успехи!
Шегаджия си ти Друже,ама и на теб като ти откраднат няколко пъти нещо по колата и ти друга песен ще запееш.Кво беше там"на чужд гръб и 100 тояги са малко" Иначе на тоя с метличката това му е дошло,това е направил.Ние българите с руснаците ли ще се сравняваме,къде по-луди сме от тях!Иначе за посоката си е лично мое решение,просто така ме кефи повече,в крайна сметка ми показваш как трябва да е ,а на къде сочи е проблема ?!! (метлата гледа и тя надясно )
pi4_s_bravo написа:
todorshalev написа:
NikMar написа:
Коментар