Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем Фиат Стило 1,9 JTD 115

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем Фиат Стило 1,9 JTD 115

Здравеите Колеги ! Тези дни сменях агренажен ремък с водна помпа. При смяната сме счупили дачик разпр. вал и естествено колата не палеше. Веднага си отрихме проблема с дачика и го подменихме с друг . Колата си запали добре но няма никаква тяга и свети лампата за двигателя с надпис engine fault . Въпросът ми е дали е влязла в авариен режим и трябва да се изчисти грешката или да не сме я центровали нещо както трябва.

Ремъка както сме писали много пъти във форума се зацепва със специален инструмент за фиксиране на коляновият вал. Щом сте сменяли водната помпа сте развили болта и сте махнали ангренажното колело на разпределителният вал, така сте счупили и датчика. После при слагането му не знам как сте го стегнали, как е сложена шпонката, може да е превъртяло. Общо взето започвайте отначало, освен ако мотора не е за ремонт вече.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Ако не сме го зацепили добре ще свети ли лампата за двигател с грешка engine fault . Има и друго на помпата центрова ли се и тя

Коментар

Помпата няма значение в какво положение ще е, тя е просто три бутала и един вал, които да вдигат налягане в рейката.За лампата първо прочетете каква е грешката за да свети, а зацепването задължително с инструмент.

Коментар

Благодаря ти колега ! Не исках да се стигне до сервис но ще я закарам най добре да прегледат центровката и датчика които взех дали е изправен.

Коментар

Проблемаа се оказа савсем друго нещо. Когато сме монтирали буксите на компютъра сме изкривили 4 чинча и дава грешки и влиза в авариен режим. Иначе вси4ко по смяната сме направили както трябва

Коментар

ilko-gd написа:
              зацепването задължително с инструмент.
              -това при условие че никога не си сменявал ремък или са ти вързани ръцете една за друга(сега чакам да почнете да ме оплювате) :D
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                -това при условие че никога не си сменявал ремък или са ти вързани ръцете една за друга(сега чакам да почнете да ме оплювате) :D
                Така е, но според прочетеното мислиш ли че няма поне 1 зъб разминаване в момента колата

Коментар

Working...
                X