Здравейте, искам да си взема малка градска кола, с икономичен двигател (газ не мисля да слагам). Като се има предвид, че съм фен на италианското, немски и японски малолитрашки не могат да ми допаднат. Насочил съм се към Пунто, защото смятам, че ще отговори най-точно на потребността ми и душичката Гледам да е след 2003година, до 4000лв. Спрял съм се на 3 обяви:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...f1=detailsЩе съм благодарен да ми поясните как стои въпросът и на обслужването на тези двигатели (не изключвам и 1.2 8V 60hp). При оглед на място на какво да обърна специално внимание (радиатор на парното на пример ) и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искам да си купя Фиат Пунто (бензин)
Collapse
X
-
Първата на мен не ми допада. Втората не е лоша, но ако трета е с 6 скорости-тя е моя фаворит.Обслужването и на трита мотора е евтино. Ангренажен комплект на 1,2 и на 1,4 е еднакъв- 1:1.Сервото е проблемно. Другите неща са евтини и сравнително здрави.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
-
Alex_RT написа:Първата на мен не ми допада. Втората не е лоша, но ако трета е с 6 скорости-тя е моя фаворит.Обслужването и на трита мотора е евтино. Ангренажен комплект на 1,2 и на 1,4 е еднакъв- 1:1.Сервото е проблемно. Другите неща са евтини и сравнително здрави.
Коментар
-
Може да се закачи, но пак няма гаранция да разбереш реалните км, Не го познавам модела, но е възможно да разбереш, че не са реални само ако км в Екуто не съвпаднат с таблото. Има и косвени методи за разбиране на км като примерно броя на сервизните интервали (дали тук изобщо има нещо-не зная)Play Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
-
Re: Избор накола
kal0yanch40 написа:А защо не се ориентираш към Пунто дизел. 1.3Mjet според мен е супер градска количка.kluchar написа:Не чак километри а деиствителното състояние да не е пипано жиците при ECU ,бушоните при двигателя и долу под волана сервото се прави За толкова пари колкота отпускаш гледай да е по нова Гледах има на метан заводски или 1.3Mjet
Коментар
-
Първия ми се вижда доста съмнителен на тази цена и сигурно за това е каран толкова малко 69 000 км. Втория според мен е най-добрия избор 2005 г. и за 9-ет годишен автомобил нормални бих казал реални километри. Третия е най - лошия избор, 4000 лв. за 12-ет годишна кола с 95 к.с. мощност за градско шофиране, мисля, че зимата ще ти докарва 10 л. бензин на 100 км. съсвсем спокойно.sigpic
Коментар
-
Alex_RT написа:FIATIST ти препоръча неговия избор, ходи ли да я видишsigpic
Коментар
-
Ангренажен комплект е около 100 лева. Това е задължителното, въздушен филтър също смени, както и този на купето- общо около 30 лева. Визирам средна хубост марки. Масло- 5w40 или 10w40 вече по лично усмотрение - 40-60 лева. Климатик, гуми, акумулатор- ако има нужда и те ще глътнат някой левPlay Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
-
Ангренажен комплект е около 100 лева. Това е задължителното, въздушен филтър също смени, както и този на купето- общо около 30 лева. Визирам средна хубост марки. Масло- 5w40 или 10w40 вече по лично усмотрение - 40-60 лева. Климатик, гуми, акумулатор- ако има нужда и те ще глътнат някой левPlay Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар