Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за обороти на двигателя при 100км/ч

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за обороти на двигателя при 100км/ч

Здравейте колегиИнтересува ме оборотите при 100 на 5 предавка на марея ,бензиновите и дизеловите моториМоля всеки който има желание да сподели с какъв двигател е и при какви обороти е на 100Също ме интересува има ли различни скоростни кутии на 1,6 и 1,8 бензин или са едни и същи като предавателни числаПоздрави

При Браво 1.6 16v с металните колектори (което е и със старата скоростна кутия) на 5та предавка със 100 км/ч оборотите са точно 2900. При 90 км/ч е на 2600 оборота. Това от личен опит. При по-новите 1,6 с пластмасовите колектори максималният въртящ момент е свален на 3200 оборота (докато при старите е при 4000 об.) и при 100 км/ч със сигурност ще е в по-ниски обороти.
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

slav4o_p написа:
      При Браво 1.6 16v с металните колектори (което е и със старата скоростна кутия) на 5та предавка със 100 км/ч оборотите са точно 2900. При 90 км/ч е на 2600 оборота. Това от личен опит. При по-новите 1,6 с пластмасовите колектори максималният въртящ момент е свален на 3200 оборота (докато при старите е при 4000 об.) и при 100 км/ч със сигурност ще е в по-ниски обороти.
      Жив и здрав да си колега, моля и други собственици за мнениеОбщо взето ме интересува нямат ли тези фиатчета /марея,брава / по-дълги скоростни кутий, тъй като планувам да си купя такъвНо! Досега съм карал друга марка доста години с доста по-дълги скорости /2200 на 100 и 3000 на 130 /

Коментар

Bravo 1.6 с дългите скорости на 5-та при 100км/ч е малко над 2500об/мин.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ако може и някой да разясни как се водят късите и как дългите скоростни кутий и по какво може да се различат /освен с каране / ще е супер

Коментар

Различават се по годината на вграждане, иначе има вариан да се заменят 5-та скорост примерно от дизел. Новата кутия се монтира след 2000-та година. 1.8 16V 100км/ч. - 3000рмп.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

1.8 16V 131 коня старото ми фиат купе 3000 оборота- 105км/ч, но го отдавам в размера гуми че беше със 195/50/15 и реално е било 100км/ч1.2 16V 86 коня пунто спортинг 3000 оборота - 100км/ч със същия размер гуми Разликата с купето в скоростите и оборотите се усеща от тези обороти нагоре. Купето беше 4000рпм- 140, 5000рпм- 175, 6000рпм 210 и колко е точно и нагоре немога да кажа. Веднъж го пробвах с около 6700 оборота на 5 та показваше 245-8 км/чПунтото 4000 оборота - 130км/ч, 5000рпм- 160, 6000рпм- 190- нагоре не съм тествал, че леко пуши мотора през ауспуха бяло- сиво и то много и е за ремонт в момента :D

Коментар

Хайде и аз да се намеся Фиат Брава 1,4 12В- 100км/ч при 3250 об/мин
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Пунто 1,8 бензин на 3000 оборота на 5-та около 100км/ч, направо си иска 6-та скорост
                  punto HGT

Коментар

http://dox.bg/files/dw?a=ce9bd744a0 Тук са отговорите на всичките ти въпроси - предавателни числа на различните предавки и на диференциала.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ЗА снимката и скоростите

Любенов,а някъде пише ли на какви обороти са тея скорости или се подразбира ,че са на максимални 6500/7к или на макс въртящ момент да кажем 4000 об.И още един въпрос -това за/преди 2000г. ли е ,в смисъл дългата или късата скоростна кутия е?Мерси
                      Прикачени файлове
                      Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                      Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Мареа 2.4 JTD при 3000 оборота е 150 по километраж (140 по gps). При 2000 оборота е 100 по километраж.Мисля, че кутията е същата като на 1.9 JTD 8V
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

стария 1.6 с металните колектори се монтира до 98г в браво/а марея, този с пластмасовите се монтира от ноември 98ма нагоре. С този мотор с 2500 съм точно на 100 и със сигурност не му е свален въртящия момент на 3200, незнам къде си го чел но тоя мотор под 3500 е страшния мъртвец.Относно питането на колегата @pl4 8rp тези км/ч са може би на някакви обороти но не са на максималните.на двата 1.6 и стария и новия 1ва и 2ра скорост са им еднакви само 3,4 и 5та са по дълги на пласмасовия колектор.При мен в прекъсвач - 7000оборота нещата стоят такана 2ра правя точно 100км/ч на 3та правя точно 155 на 1ва не съм се заглеждал но мисля че беше около 60. на 5та с 215км/ч съм на 5400 оборота. Тозо мотор е отвратително муден в ниските до 3500 го няма никакъв почти, над 4000 си върви като за 100коня и върви до 6500, до 7000 оборота само тъпче.195км/ч прави без проблем, натам с календара...

Коментар

на 2-ра 100 с газ до прекъсвач

misho_ написа:
                            на 2ра правя точно 100км/ч на 3та правя точно 155 на 1ва не съм се заглеждал но мисля че беше около 60. на 5та с 215км/ч съм на 5400 оборота. Тозо мотор е отвратително муден в ниските до 3500 го няма никакъв почти, над 4000 си върви като за 100коня и върви до 6500, до 7000 оборота само тъпче.195км/ч прави без проблем, натам с календара...
                            Това търсех като сравнение.Мерси Мишо.И на "Брава"-та ’97 метален колектор къси скорости я опънах на 2-а да видя как е и си чукна 100к/ч там някъде на 6500-7к ,това на газ.Питането ми се породи ,че колата си е с катализатора и съм на кантар дали да го свалям и си мислех ,че се е спънала колата.Разхода малко се е завишил,то е ясно ,че може да е от 100 др работи...Но профилактично скоро :D
                            Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                            Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Re: ЗА снимката и скоростите

pl4 8rp написа:
                              Любенов,а някъде пише ли на какви обороти са тея скорости или се подразбира ,че са на максимални 6500/7к или на макс въртящ момент да кажем 4000 об.И още един въпрос -това за/преди 2000г. ли е ,в смисъл дългата или късата скоростна кутия е?Мерси
                              Има таблица с предавателните числа на всяка предавка и на диференциала. От там може да си сметнеш при какви обороти на ДВГ, какви обороти ще имаш на колелата и съответно с каква скорост ще се движиш. В таблицата с максималната скорост на всяка предавка, скороста е тази при която стрлката на оборотомера е на последното деление преди червения сектор. За различните мотори е различно. Остава да споделиш каква ти е идеята, за да получиш и адекватни съвети. Ако целта ти е да повишиш максималната скорост на автомобила, по-добре не се занимавай с глупости, а смени автомобила с по-бърз :D За по-високи скорости със смяна на скоростна кутия и диференциал, трябва и да повишиш мощноста на мотора и то значително. Грубо казано за да я повишиш от 220 на 240 км/ч, ще трябва да добавиш към 50 - 60 к.с. на ДВГ. Иначе всичко друго е илюзия.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                              X