Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

тръбичка пред радиаторите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

тръбичка пред радиаторите

Здравейте,Видях, че пред двата радиатора - на мотора и климатика има една тръбичка - прави една извивка пред тях.След това двата и края отиват над скоростната кутия към купето и не се виждат за къде са. Тази тръбичка май е пластмасова и има меки връзки с продължението си. Видях, че меките връзки са мокри, но не ми приличаше на антифриз.За какво всъщност е тази тръбичка? Предполагам нещо охлажда.Антифриза ми не намалява въобще.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Охладител за хидравлично масло
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
      Охладител за хидравлично масло
      утре ще погледна хидлавликата дали намалява маслотоако намалява трябва да сменя тези двата гумени маркуча?то направо всичкото хидравлично масло ще сменя

Коментар

въобще не е намаляла хидравлинчата течностпак ще го огледам днес, не вярвам такъв конденсз да има там де

Коментар

Досега при Браво ,Брава ,Мареа не съм срещал такова охлацдане ,но ще погледна все пак ръководствата.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: тръбичка пред радиаторите

alvanovo написа:
            Здравейте,Видях, че пред двата радиатора - на мотора и климатика има една тръбичка - прави една извивка пред тях.След това двата и края отиват над скоростната кутия към купето и не се виждат за къде са. Тази тръбичка май е пластмасова и има меки връзки с продължението си. Видях, че меките връзки са мокри, но не ми приличаше на антифриз.За какво всъщност е тази тръбичка? Предполагам нещо охлажда.Антифриза ми не намалява въобще.
            мареаата да не е Автомат срещал съм коли който имат охладител на маслото в скоростите (автоматиците)
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

не е автомат, ръчни скорости са, вчера тръбичката беше леко топлааз досега въобще не и обръщах вниманиесега ще отида да я видя на светлото какво е точно

Коментар

охладител на маслото на хидравликата. Минава под акуто и влиэа в рейката.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

взех днес две скоби и ги сложих от двете страни на стоящата там скобаще гледам сега какво ще стане - дали ще спре течав казанчето обаче маслото не беше мръднало никакто там налягането е минимално, трябва да спре лесно или ще сменя маркуча ако се наложидобре, че го видяхвчера докато карах в една нива се треснах в една канавка и от там реших да прегледам бронята и мотора

Коментар

Тръбата завършва с развалцовка към меката връзка. Ако е спукана тръбата- изрежи на самия пробив и с маслоустойчив маркуч и 4 скоби- по две от страна. Пипай внимателно, защото под стойката на акумулатора е пресостата. Охлаждането на рейката е към ниското налягане.

Коментар

Аз на бравата я бях изхвърлил,3 години си я карах така
                      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

dobrujanetza написа:
                        Тръбата завършва с развалцовка към меката връзка. Ако е спукана тръбата- изрежи на самия пробив и с маслоустойчив маркуч и 4 скоби- по две от страна. Пипай внимателно, защото под стойката на акумулатора е пресостата. Охлаждането на рейката е към ниското налягане.
                        какво е пресостата?към ниското налягане, значи има и високо?

Коментар

Охладителя на хидравликата е вързан към ниското налягане на кормилната рейка. Тръбите минават под стойката на акумулатора. До тръбите- пак под стойката на акумулатора, е и пресостата на климатика. И са много близо- затова трябва да се работи внимателно там. Дупката в тръбата беше колкото върха на игла- затова и загубата на хидравлична течнот бе едва забележима. Може и така да се кара, но иска редовно доливане, но не си е работа да вдигаш постоянно капака.

Коментар

dobrujanetza написа:
                            Охладителя на хидравликата е вързан към ниското налягане на кормилната рейка. Тръбите минават под стойката на акумулатора. До тръбите- пак под стойката на акумулатора, е и пресостата на климатика. И са много близо- затова трябва да се работи внимателно там. Дупката в тръбата беше колкото върха на игла- затова и загубата на хидравлична течнот бе едва забележима. Може и така да се кара, но иска редовно доливане, но не си е работа да вдигаш постоянно капака.
                            Благодаря много за насоките. Сега съм стегнал мястото с още две скоби. Ако продължи да е влажно ще сменя маркуча и ще огледам тръбичката как е. Дано да не направи сериозен проблем. Благодаря още веднъж.

Коментар

Абе я дай една снимка на тая тръба че не мога да стопля каквообщо има хидравиката с радиаторите и тръбата дето минава пред тях.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X