Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Браво 1.9 JTD105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Браво 1.9 JTD105

Здравейте колеги, скоро се сдобих с едно Браво ЖТД105 и забелязвам нещо което според мен не е нормално. След като (изчакам да подгрее и) запаля колата започва да мига лампа (на която има пръчка за маслото) и лампата за подгряване, мигат около 1 минута и спират, но мисля, че не трябва да мигат въобще. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека сподели към какво да се насоча. Смених маслото вчера и продължават да мигат.И друго питане имам, когато завъртя климатроника на студено(без да го включвам) и продължава да си духа топло.. докато след известно време не реши и не пусне студения въздух вътре, карам си така и след малко пак пуска топло и така се сменя когато реши.. не знам дали проблема не е във врътките на климатика или е нещо друго..Благодаря предварително!

1. Имаш поне една изгоряла подгревна свещ. (затова мига "реотанчето")2. Може би ти е ниско нивото на маслото.(затова мига "пръчката за масло"). На двете джТД дето ги карат децата има "нулички на километжа" за нивото на маслото.

Коментар

gts.best написа:
      1. Имаш поне една изгоряла подгревна свещ. (затова мига "реотанчето")2. Може би ти е ниско нивото на маслото.(затова мига "пръчката за масло").
      Според пръчката нивото ми е почти на мах. А за свещта и аз я мисля за изгоряла.

Коментар

dobrev_90 написа:
        gts.best написа:
        1. Имаш поне една изгоряла подгревна свещ. (затова мига "реотанчето")2. Може би ти е ниско нивото на маслото.(затова мига "пръчката за масло").
        Според пръчката нивото ми е почти на мах. А за свещта и аз я мисля за изгоряла.
        А пръчката/щеката/ дали е за този двигател?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

за съжаление повечето такива с масльонка,а не с нулички са така,просто не работят коректно датчиците ,които са на картера,за другото е ясно-подгревна свещ

Коментар

Re: Проблем с Браво 1.9 JTD105

Сипал съм му точно 4.5л масло (което по каталог е достатъчно). Значи това няма да го мисля, а по другия въпрос някой дали има нещо на ум?
            dobrev_90 написа:
            И друго питане имам, когато завъртя климатроника на студено(без да го включвам) и продължава да си духа топло.. докато след известно време не реши и не пусне студения въздух вътре, карам си така и след малко пак пуска топло и така се сменя когато реши.. не знам дали проблема не е във врътките на климатика или е нещо друго..Благодаря предварително!

Коментар

Колега 4,5 л масло си сипал, ама нали има и маслен филтър, може би още 0,3 литра и си готов. (може би тогава ще угасне лампата с щеката)http://www.fiat-bg.org/index.php/mod...9-jtd-182b4000

Коментар

Ще му сипя още малко, но си мисля, че след като е над средата не би трябвало лампата да мига.. Но все пак нищо не пречи да опитам.

Коментар

лампата за нивото на маслото мига и когато то е над максимумаза проблема с климатроника трябва да почистиш датчика мерещ температурата в купето(намира се между копчето за климатика и това за клапата на въздуха,точно където има решетка)
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ще опитам само с почистване на този датчик за температурата, дано да си прав колега.. Благодаря!

Коментар

Working...
                    X