Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кутия въздушен филтър

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кутия въздушен филтър

От известно време не мога да си намеря кутия за въздушния филтър за punti 1,9 jtd.днес попадна на тази от снимката ама човека ми каза че е от бензинов мотор.Та питам става лиза моя модел?До колкото успях да видя отгоре моята е същата само че от долу е кръгла не точно като тази.Моля някой да се изкаже ще стане ли тази за дизел?
    Прикачени файлове

Това е от пунто хгт, поне е 1:1 с мойто, незнам дали се монтира и на други коли, въздушния филтър представлява цилиндър, но незнам при дизела как е.
    punto HGT

Коментар

didich написа:
      Това е от пунто хгт, поне е 1:1 с мойто, незнам дали се монтира и на други коли, въздушния филтър представлява цилиндър, но незнам при дизела как е.
      До колкото ми каза човека е от 1.8 хгтПри дизела пак е цилиндричен кутията поне това което се вижда е 90 % същата.Днес свалих кората отдолу за да погледна ама се вижда че е кръгъл.Да не би долната ми част да е премахната и за това да се бъркам.Ако някой е свалял на жтд нека каже дали е същата?

Коментар

Никой ли не е свалял за да каже тая кутия дали ще ми свърши работа?

Коментар

Незнам дали ще те ориентирам, но въздуха при тази кутия не идва от долу, а от страничния отвор, който е на самата кутия. Там са закачени още тръби, които отиват до предната броня, тоест въздуха се дърпа към кутията от към предната броня, свалял съм предна броня за да видя от къде и как се случват нещата и мисля, че доста добре са го измислили. Погледни при теб дали имаш такива тръби при предната броня и ако е същото значи нещата при теб и при 1,8 пунто хгт би следвало да са еднакви.
          punto HGT

Коментар

Ами до колкото виждам,въздуха при моята идва от този страничния отвор и няма друг въздуховод.Ама не знам дали не е "побългарена" .Затова исках да чуя мнение от колега с този мотор дали и при него не е така.Иначе от долу,поне като махнах кората се вижда че е кръгла,един вид като тая само без долната част която ми се вижда е някак сплескана.

Коментар

При мен има въздуховод, който тръгва от предната броня горе над номера, след което отива в тази кутия, толко пък да няма колеги, които карат пунто 1,9JTD, че чак не ми се вярва.
              punto HGT

Коментар

не става,вземи си оригиналната

Коментар

кола

Иначе самите филтри по каталок ги дават че са еднакви на IDEA 1.9 JTD (HP: 101 | Year: 04 >) PUNTO II (18 1.8 16V HGT (HP: 130 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 D ELX (HP: 60 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 80 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 86 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD HGT (HP: 101 | Year: 99 > 10)
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                    Иначе самите филтри по каталок ги дават че са еднакви на IDEA 1.9 JTD (HP: 101 | Year: 04 >) PUNTO II (18 1.8 16V HGT (HP: 130 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 D ELX (HP: 60 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 80 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 86 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD HGT (HP: 101 | Year: 99 > 10)
                    И аз това гледах,ама не знам дали тази долната надстройка не се маха.Моля някой с пунто жтд да каже,че много трудно се намират тези кутии.това е единствената здрава която открих в нета.

Коментар

кола

Нестава ли с един конусен спортен филтър докато си намеришХем ще вдигне и 5 коня от горе :D
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                        Нестава ли с един конусен спортен филтър докато си намеришХем ще вдигне и 5 коня от горе :D
                        И тук ме изпревари Нямам идея дали няма да стане.Ако някой е слагал ,моля също да сподели и от къде го е поръчал.Има ли ефект ?

Коментар

Ако ще слагаш конус, то тая кутия ще ти дойде излишна, но ще трябва да мислиш как да го изолираш за да не дърпа топло от към мотора, а за конските сили ще ти промени само звука на мотора, не очаквай разлика
                          punto HGT

Коментар

didich написа:
                            Ако ще слагаш конус, то тая кутия ще ти дойде излишна, но ще трябва да мислиш как да го изолираш за да не дърпа топло от към мотора, а за конските сили ще ти промени само звука на мотора, не очаквай разлика
                            Звук не искам да гоня.Даже предпочитам да е максимално тих мотора.В момента има доста голяма пукнатина на кутията и си мисля че дърпа прекалено много въздух и прахоляци.Та не мога да си намеря здрава кутия та затова мисля варианта със спортния филтър,ама ако ще стане по шумна и този вариант отпада.;(

Коментар

Сваляш кутията и с нея при чичо Оскар, да я залепи и готово.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X