От известно време не мога да си намеря кутия за въздушния филтър за punti 1,9 jtd.днес попадна на тази от снимката ама човека ми каза че е от бензинов мотор.Та питам става лиза моя модел?До колкото успях да видя отгоре моята е същата само че от долу е кръгла не точно като тази.Моля някой да се изкаже ще стане ли тази за дизел?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кутия въздушен филтър
Collapse
Заключена тема
X
X
-
didich написа:Това е от пунто хгт, поне е 1:1 с мойто, незнам дали се монтира и на други коли, въздушния филтър представлява цилиндър, но незнам при дизела как е.
Коментар
-
Незнам дали ще те ориентирам, но въздуха при тази кутия не идва от долу, а от страничния отвор, който е на самата кутия. Там са закачени още тръби, които отиват до предната броня, тоест въздуха се дърпа към кутията от към предната броня, свалял съм предна броня за да видя от къде и как се случват нещата и мисля, че доста добре са го измислили. Погледни при теб дали имаш такива тръби при предната броня и ако е същото значи нещата при теб и при 1,8 пунто хгт би следвало да са еднакви.punto HGT
Коментар
-
Ами до колкото виждам,въздуха при моята идва от този страничния отвор и няма друг въздуховод.Ама не знам дали не е "побългарена" .Затова исках да чуя мнение от колега с този мотор дали и при него не е така.Иначе от долу,поне като махнах кората се вижда че е кръгла,един вид като тая само без долната част която ми се вижда е някак сплескана.
Коментар
-
кола
Иначе самите филтри по каталок ги дават че са еднакви на IDEA 1.9 JTD (HP: 101 | Year: 04 >) PUNTO II (18 1.8 16V HGT (HP: 130 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 D ELX (HP: 60 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 80 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 86 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD HGT (HP: 101 | Year: 99 > 10)
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Иначе самите филтри по каталок ги дават че са еднакви на IDEA 1.9 JTD (HP: 101 | Year: 04 >) PUNTO II (18 1.8 16V HGT (HP: 130 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 D ELX (HP: 60 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 80 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD ELX / HLX (HP: 86 | Year: 99 > 10) PUNTO II (18 1.9 JTD HGT (HP: 101 | Year: 99 > 10)
Коментар
-
didich написа:Ако ще слагаш конус, то тая кутия ще ти дойде излишна, но ще трябва да мислиш как да го изолираш за да не дърпа топло от към мотора, а за конските сили ще ти промени само звука на мотора, не очаквай разлика
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар