Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-добрия размер гуми и джанти за меко возене?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Най-добрия размер гуми и джанти за меко возене?

По принцип Фиат Браво до колкото съм се возил и в други, возят твърдо. Особено моя е каруца. В момента с 14ки джанти, чисто нови зимни 170х65, пак друса яко, но сега ще слагам джанти лети и летни гуми. Още не съм ги взел тия неща, затова бих искал съвет? С какъв размер джанти и гуми тая кола ще вози меко? Въобще дали ще може по тоя начин да подобрим возилото?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Тая кола по принцип не вози меко.При 170/65/14 или имаш проблем или разбирането ти за меко е .... странно.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Каквото и да сложиш тази кола ще вози все така както до сега. Возията не зависи до такава степен от гумите/джантите, колкото от окачването - вид/състояние. Аз съм със същия размер гуми и стандартно окачване и досега никой не ми е казал че вози неприятно, напротив - всеки се учудва на комфорта, за една сравнително евтина кола.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Моята ти събаря мозъка направо. Не знам тия пуржини дали се водят спортни или нещо такова. 175x70 добре ли е за летни гуми? Ще ми се да са по-високо да се опитам да коригирам возията или не е добра идея този размер?
        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

с тези високи гуми наи много ра коригираш калниците и подкалниците като ти опре някои път колата е направена за 185/55/15 и алтернатива но не заводска 175/60/14

Коментар

Може и да си втълпяваш. И аз си мисля, че по павета вози грубо, но който се е качил казва, че за кола на 16-17 години вози много комфортно.
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Заводските размери са: 165/75 R13 - с тези са излизали първите бройки през далечната 1995 175/65 R14 ; 185/60 R14 ; 195/50 R15. Всичко останало си е напасване и нагаждане. Не задължавам някой да кара точно с тея размери, всеки сам си решава. Мисля си че щом жабарите са дали тези, значи те са най оптимални - возия/стабилност/разход на гориво. Аз карам с двата размера R14. Едните за зимата, другите за лятото, определено с 175/65 вози доста по-меко, колкото и условно да звучи . Към колегата създал темата: с 15-ки комфорта със сигурност е доста по-нисък.
              Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
              Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Не е нисък просто го няма.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Защо бре Банков, аз на пунто мк1 със спортно окачване и 15 ки 195/50 съм много доволен от комфорта като карам по хубав път и влизам със 100 в завоите :> лепне на пътя... За другия комфорт който говорите ... е да верно няма го, затова и избягвам да карам по павета. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29

Коментар

Всеки има различно разбиране за комфорт, но и аз не обичам да карам по павета по разбираеми причини
                    punto HGT

Коментар

didich написа:
                      Всеки има различно разбиране за комфорт, но и аз не обичам да карам по павета по разбираеми причини
                      Абе друсането го преживявам, но функцията от него, че ми се до пикава като на животно- това не мога. По принцип карам като пенсия, но след преминаване на павета съм като ракета до най-близката бензиностанция Въпреки, че най- малоумното кръгово в цяла Бг ( на Руски паметник), всеки път като го минавам и псувам цялата оправа

Коментар

Kay_ написа:
                        didich написа:
                        Абе друсането го преживявам, но функцията от него, че ми се до пикава като на животно- това не мога. По принцип карам като пенсия, но след преминаване на павета съм като ракета до най-близката бензиностанция Въпреки, че най- малоумното кръгово в цяла Бг ( на Руски паметник), всеки път като го минавам и псувам цялата оправа
                        Аз от там и по жълтиет не минавам , иначе да комфорта да влезеш с 110км/ч, та чак да се наложи да се подпреш на ръчната е уникален. Но това да те хване морска болест не може да стане, а за пикането е вярно, ама с годините се свиквапп И на АМ Хемус е гадно
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Kay_ написа:
                          didich написа:
                          Аз от там и по жълтиет не минавам , иначе да комфорта да влезеш с 110км/ч, та чак да се наложи да се подпреш на ръчната е уникален. Но това да те хване морска болест не може да стане, а за пикането е вярно, ама с годините се свиквапп И на АМ Хемус е гадно
                          На Хемус сега ми прави впечатление, че фугите на мостовете са малко по-добре. Преди 3-4 години беше страшно. Ако си държиш ченето отпуснато може да си напилееш зъбките. А тътена от към колеле-тата е неописуем. Като пътувам винаги с нетърпение чакам да свършат тези 70км магистрала.

Коментар

Еми, значи ще си взема лети джанти 14-ки и едни нови гуми 175/65. И аз мислех така. Няма да опре. 65 наистина е леко висок размер, щом като седне едно боренце 100 кг отпред, по някои път чувам как опират гумите, но все пак бронята ми е пропаднала, тъй че това също има значение. Значи е добре да сменя пружините щом не ми изнася возията? Има ли хубави пружини за тази кола, с които да вози меко предницата? И като сложа нови пружини задължително ли колата ще седи висока отпред, докато слегнат?Също така колко е центъра, това на джантата посредата, 58 ли е за фиатовете? Ако взема такъв на 65мм какви разправии ще имам?
                            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Аз като купих моето браво бяха сложили почти нови гуми Тойо 195/50/15. Вече 4 години съм с тях но се нацепиха малко и ще ги снемям, возията наистина е много гадна с тях и всякакви неравности се усещат и имам чувството, че ще се разпадне колата . За да не смянам джантите мисля да сложа 185/55/15 дали ще има по добра возия с тях.
                              Fiat Bravo TD100

Коментар

Working...
                              X