Хора, моля за съвет, тъй като ще си купувам кола. Въпроса ми е относно регистрацията,защото ще я купувам от София. Трябва ли да имам бележка от данъчното, че не дължа данъци. Къде трябва да я регистрирам колата, трябва ли да си направя договор за покупко-продажба или само прехвърлянето в КАТ е достатъчно. Въобще ако някой ми каже цялата процедура ще му бъда много благодарен (нали и аз ще ставам фен на фиат).Предварително благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
относно покупка на фиат МАРЕА
Collapse
X
-
ще ти разкажа за моята покупка:Колата беше с фактура и нямаше такова прехвърляне а само договор, отидохме до счетоводителката на продавача и тя направи застраховка и даначна оценка.После трябва да се плати данъка на колата и тази данъчна оценка която е ококо 50 лв или някъде там после се отива в КАТ това е ако не си разбрал нещо питайFiat bravo 1.6 16v 103hp
-
Re: относно покупка на фиат МАРЕА
voices77 написа:Хора, моля за съвет, тъй като ще си купувам кола. Въпроса ми е относно регистрацията,защото ще я купувам от София. Трябва ли да имам бележка от данъчното, че не дължа данъци. Къде трябва да я регистрирам колата, трябва ли да си направя договор за покупко-продажба или само прехвърлянето в КАТ е достатъчно. Въобще ако някой ми каже цялата процедура ще му бъда много благодарен (нали и аз ще ставам фен на фиат).Предварително благодаря.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Това за нотариуса важи само ако купуваш колата от човек. Ако я купуваш от фирма (99% от автоджамбазите са така) тогава не се минава пред нотариус, а ти дават договор и фактура, обикновено на по-ниска цена от тази която реално плащаш за колата.За регистрацията в КАТ са ти нужни: Ако е от фирма - копие от фактурата, копие от митническата декларация заверена от продавача с "вярно с оригинала", копие от италианския талон (или в зависимост от държавата от която е колата). Данъка го плащаш после - след като си купил колата в едномесечен срок отиваш в данъчното.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
manot24 написа:Ако колата вече е била регистрирана един път и си е с номера, караш си спокойно до населеното място и там вече в КАТ трабва да смениш регистрацията и талоните /някъде към 60лв/. Там представяш договора за покупко-продажба, бележка за платен данък МПС,талон за годишен преглед и платена гражданска отговорност. След това по каналния ред те ще те опътят. После имаш два месеца да отидеш и да я зачислиш в данъчна служба.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
perlsite написа:manot24 написа:Ако колата вече е била регистрирана един път и си е с номера, караш си спокойно до населеното място и там вече в КАТ трабва да смениш регистрацията и талоните /някъде към 60лв/. Там представяш договора за покупко-продажба, бележка за платен данък МПС,талон за годишен преглед и платена гражданска отговорност. След това по каналния ред те ще те опътят. После имаш два месеца да отидеш и да я зачислиш в данъчна служба.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Да, мерси много! Миналата година го плащах (между другото само за времето от дата на придобиването на МПС-то до края на 2005-та, а не за цялата 2005-та), тъй като предишния собственик не ми беше дал въпросната квитанция за платен данък и трябваше да отида до общината, да го платя и тогава в КАТ.Това което беше интересно, че ми взеха около 20 лв за данък, което по мои груби сметки е точно за времето от въпросния ден до края на годината. Сега обаче като ходя ми е ясно, че ще над 100лвFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
perlsite написа:Да, мерси много! Миналата година го плащах (между другото само за времето от дата на придобиването на МПС-то до края на 2005-та, а не за цялата 2005-та), тъй като предишния собственик не ми беше дал въпросната квитанция за платен данък и трябваше да отида до общината, да го платя и тогава в КАТ.Това което беше интересно, че ми взеха около 20 лв за данък, което по мои груби сметки е точно за времето от въпросния ден до края на годината. Сега обаче като ходя ми е ясно, че ще над 100лвFiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Привет
Аз мога да ти кажа как си взех моята марейка. Беше нов внос с транзитни номера, написахме протокол и договор за покупко-продажба. С митническата декларация, договора и фактурата за покупка отидох да я регистрирам в КАТ. Сменихме номерата и имаш срок от 2 месеца да я регистрираш в общината по местоживеене.Плащаш данъка и таксата и си готов.Успех !!!Fiat Marea 1.8 16 V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар