Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за размер на джанти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за размер на джанти

Здравейте Колеги! Бих искал да чуя и вашето мнение относно джанти за фиатчето ми. Става дума за фиат Идеа /2003/ на който по книжка се препоръчват джанти с размер "6J x 15’’ ET40". Намерил съм си от Стило много запазени с тасовете, 15 цола, на сносна цена, обаче размера им е "6 1/2J" и "ЕТ43". Междуболтовото разстояние си е същото за фиат - 98, но тези числа - ширината и офсета, не знам дали няма да ми създават някакви проблеми. Моля за съвет! Благодаря!
    FIAT Idea 1.4, 16V, 95 бензинови кончета

"Сърцето има доводи, които разумът не познава"
    Паскал

Разликата м/у твойте и новите джанти в ширината е 13мм, а разликата в ЕТ-то е 3мм, тоест новата джанта ще влезе навътре към окачването с ~ 10мм, ако смятам правилно, ако сега джантата не ти е прекалено близо до окачването мисля, че няма да имаш проблем
    punto HGT

Коментар

Трябва да хвърля един поглед. Благодаря!
      FIAT Idea 1.4, 16V, 95 бензинови кончета

"Сърцето има доводи, които разумът не познава"
      Паскал

Коментар

Не съм много наясно, но ако 13мм е разликата в ширината / предполагам се има предвид общата/ то 6,5мм са към окачването , а другите навън. Следователно с 3-те мм разлика в ЕТ се получава 3,5мм към окачването.... и 9,5мм навън...?????
        Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

OptimusMaximus написа:
          Не съм много наясно, но ако 13мм е разликата в ширината / предполагам се има предвид общата/ то 6,5мм са към окачването , а другите навън. Следователно с 3-те мм разлика в ЕТ се получава 3,5мм към окачването.... и 9,5мм навън...?????
          Не, обратното, новото ЕТ е 43, тоест спрямо старото джантата влиза с 3мм навътре, тоест към 6,5мм прибяваме още 3мм навътре, заради ЕТ-то и става 9,5мм навътре и 3,5 навън
          punto HGT

Коментар

Working...
          X