Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със скоростите фиат стило 16. 16в 103кс

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем със скоростите фиат стило 16. 16в 103кс

Здравейте колеги от скоро съм собственик на фиат стило две врати. Имам лек проблем със скоростите колата като позагрее почват малко трудно да се включват но с повече натиск се включват или понякога като тръгна да превклчвам предавка и видя че не иска плавно върна лоста в изключено полужение и пак включа ама пак става с натиск. Това го прави като поработи колата и на някои светофар като тръгна на първа и подам малко повече газ и съм натиснал съединителя издава някъв звук като стържене. А да и да кажа че на място запалена колата не го прави това нещо няма никъв проблем с скоростите а в движение даже мн често заяжда 5 предавка ... ако някой е имал такъв проблем може да сподели как го е решил. Извинявам се ако не съм написал темата в правилния раздел но съм нов във форума ...

Добър вечер, колега bobi8811 и добре си дошъл.Но, така зададен въпроса ти, а той май не е един, е много трудно разбираем. Кажи повече за колата. История. Кой, кога, къде?И... без да работи мотора как влизат скоростите?След като запалиш - пак, как влизат?След като загрее - как е тогава?Нещо такова. Съединителя, как го усещаш? Къде отлепя? Хъркане? Синхронизация?Поздрави!
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

като запали няма проблем, на загасена също няма проблем просто като измина да речем 10км и почва да го прави това нещо просто трудно почват да влизат скоростите трябва с натисканя да ги включвам.... имам съмнение в синхронизатора обаче не съм много сигорен

Коментар

съединителя малко високо ми отделя ... но свикнах вече ... а да и понякога като съм на световар и съм задържал съединителя включвам първа и при подаването на газ и отпусна малко съединителя за да тръгне колата се чува едно хъркане но това го прави от време на време

Коментар

bobi8811 написа:
          като запали няма проблем, на загасена също няма проблем просто като измина да речем 10км и почва да го прави това нещо просто трудно почват да влизат скоростите трябва с натисканя да ги включвам.... имам съмнение в синхронизатора обаче не съм много сигорен
          ако го прави на всички скорости не е това смени си маслото на скоростите ако не помогне то няма да навреди другото за което се сещам е Аксиален лагер който не отделя хубаво
          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

bobi8811 написа:
            съединителя малко високо ми отделя
            Това е така. И аз трудно му свикнах.Тошко ти е отговорил.И ти е казал за маслото. Ти, bobi8811 имаш ли масло в кутията?Инак, за мен си за съединител. Аз сменям комплекта. Нямам възможност да разглобявам и сглабям всяка събота и неделя. Затова 100 лв. за майстор са си 100 лв. Маха се износеното и се слага ново. И карам.Успех!
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

мерси на всички за бързите отговори другата седмица ще ходя да сменя маслото да видя дали ще има ефект. а някой случайно да е имал проблем с airbag и asr че ми изписва някакви грешки от два дена го прави този номер като за asr го прави от време на време не при всяко палене

Коментар

Working...
              X