Добър ден на всички. Имам Мареа и от 3 месеца съм с газова уредба. Вчера докато си карах няколко пъти ми изкасна двигателя(на газ), при ниски обороти? От какво ли може да е това? Мене едни приятели ми казаха че може да е от самата газ, не сьм сигурен но ми обясниха че има лятна и зимна газ, според вас има ли нещо вярно и ако се сещате какъв може да е проблема ще сьм ви много благодарен?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата гасне
Collapse
X
-
Гост
От качеството на газта е, на мен често ми се случва колата да се държи по различен начин с различната газ. Имал съм само един трагичен случай и то на бензиностанция "Шел"-след тунела в Люлин в дясно, 500 метра по надолу. Заредих, минах 300-400 метра и забих нос.Иначе съм най доволен от газта на Лукойл и ОМВ. Моя съвет е да не "пипате" газовата /настройките/ и да си зареждаш по възможност само на една газстанция.Поздрави :D :D :D
Коментар
-
Re: Колата гасне
flx написа:Имам Мареа и от 3 месеца съм с газова уредба. Вчера докато си карах няколко пъти ми изкасна двигателя(на газ), :Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Здравейте! Аз зареждам само от Шел и съм доволен( преди съм зареждал и от други никому не извесни газостанции).Според мен проблема с гасне на двигателя на газ и осовено студена може да е от това дали сместа ти е бедна или дебита на газ.Не съм спец но моя съквартирант доста ги разбира и бутна малко мойта и сега при -3 градуса паля на газ еееееееееееее малко повече гори но храната прави борбата!Brava 1.8 16V
Коментар
-
относно гаснене на гас
1. когато се движиш с висока скорост и пуснеш колата по инерция сместа на празен ход съдържа повече въздух, бедна е и за това гасне. това съм го чел и в руски сайтове. за това още при монтажа на газовата се изважда маркуча за входящия въздух преди в. филтър и струята въздух не е толкова силна.2. аз лично имах и проблем със перката на радиатора /зацапани клеми и разбити лагерчета/ та при нейното включване пусковия ток бе много силен /режим на късо съединение/, динамото се товареше много и колата гаснеше. сега не гасне дори при пуснат климатик, а аз мислех че е от него. оказа се че при включване на климатика перката на радиатора се включва на високата скорост.3. може да е и от моторчето за регулиране на празния ход.4. не е от качеството на газта.TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар