italcar написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Croma 2.4 - свирене на ремък при претоварване на алтенатора
Collapse
X
-
Fiat Brava 1,2 16V SX и колело
-
Нагряване на антифриза, ако изобщо има в този съвременен автомобил, се включва под определена температура и над определени обороти. Темепратурата е 75-80 градуса, а обротите са 650. На практика - винаги. Но предвид годината на производство и изискванията на екологичните Евро-норми - едва ли има такъв подгрев. Още при Браво/а JTD 100 този подгрев е премахнат и е заменен от топлообменник за изгорелите газове.
Коментар
-
Привет, колеги. Ще се опитам да съживя малко темата. Не знам каква е и дали е имало положителна развръзка с проблема, описан от колегата, но при мен ситуацията е същата, та дори и по-зле. След свирене на ремъка, основно при студен двигател, градира и в свирене постоянно, без значение от това кога, как, при какви условия и т.н. Към днешна дата вече имам светеща лампа (акумулатор) на таблото и почти нулево свирене. Присвири леко при захождане, за да паркирам колата след описаната по-горе ситуация. Измерено - алтернатора не зарежда. Ремъка не е скъсан, на мястото си е. Та въпросът ми е, наистина ли смяната му е толкова неописуемо тежка ? В английски форум четох за две модификации алтернатори на Крома - при едната алтернатора се сменя с откачане на двигателя, а при другата със счупени пръсти ? Дали да рециклирам или да търся нов, както и къде бихте ме посъветвали да извърша процедурата ? Поздрави.Последна редакция от dolarcho; 31.08.2019, 15:21.
Коментар
-
Колега dolarcho , виж механизма за свободен ход на алтернатора /фрайлауф шайбата/. При мен като запалех в началото зареждаше и след няколко секунди спираше и светваше лампата за незареждане. След смянатана тази ремъчна шайба, почна да зарежда. На моята ремъка не е свирил! Алтернатора майстора го изкара отгоре, като разглоби някой неща и спомена многократно роднините на италианските инжинери. . Кромата ми е MJet 1.9, 8V, 120 к.с.Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар