Забелязах,че автомобилът леко притриса когато съм на светофар.Оборотите не мърдат стоят си на 700 но това адски ме дразни!Все едно ще спре но на моменти.Дали не е свързано с токовите,свещите са нови на месец но кабелите може да правят проблем!Мнения? Също когато включа светлините леко притриса .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно придръпва Фиат Пунто 1.2 16v HLX
Collapse
X
-
И като пускаш и спираш разни консуматори,лампи,вентилатор и пак играят,все едно двигателя получава сътресение нали? Аз съм със същия проблем,кабели,иридиеви свещи,бобини,нов маркуч картерни газове,стъпков мотор,ламбда сонда,въздушен панелен филтър K&N,промита неколкократно водна система,термостат,водна помпа,радиатор воден и за парно,датчик обороти колянов вал,махнат катализатор (заменен с много як резонатор) нови средно и задно гърне,два пъти сменено масло,после промивана,нови гарнитури,чистени клапани,ангренажен ремък,ролки мролки,сега всичко де що е течност из колата е сменена. Дотук все още проблема си е наличен,всичко това и още доста друго е сменено в рамките на една година,но претрисането остава. Само чистене на дюзи мисля не съм пробвал. Ще ходя до Ямбол при Христо да я видят,каза че може да свали дросела и добре да го зачистят и после да го адаптират с компютър.Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Инак колата се реже няма проблем ама това дразни,а и съм сигурен отстраня ли го,ще даде и по добър вървеж от сегашния има няколко теми с подобен проблем и никой не го е решил,просто темата е изоставена. Последно имаше една в която колегата като мен бе сменил почти всичко,но това остава. Не че след всяка смяна на чарк не се оправя,а дори напротив,в началото всичко лека полека сдаваше багажа и се отразяваше на работата. Сега всичко дори последно нов оригинален съединител смених преди 3 седмици,понеже лагера стържеше,и открих че откак е купена преди 7 г той бил мек за натискане досега все трябваше прасец да помпяFiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Един колега от форума все още си поддържа тезата че е ЕКУ но казваше че специално проблема е в този модел-спортинг 1.2 16в,а твойта не е,проблема е и при други фиати. Значи не е неотстраним аз съм упорит и знам че ще го открия,затова тая надежди за Христо да даде диагноза точна. И така да сложа край на тематаFiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Ivan Malchev написа:Сега погледнах че двигателя ти е същия моя грешка...
Коментар
-
То е заради качествения бензин,аз тука слагам само 98 повече от година. Съмнявам се да е от това че е по висок октан,дори е по добре. Все пак сложи ако искаш след като го изхабиш 95 и виж,но дережето е същото. Между другото щом си там неможе швабите да не открият проблема ти,поне тук във Варна на няколко уж добри елконаджии,никой не се изказа точно. Затова надеждата ми е в ямболлииFiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99
Коментар
-
Ivan Malchev написа:То е заради качествения бензин,аз тука слагам само 98 повече от година. Съмнявам се да е от това че е по висок октан,дори е по добре. Все пак сложи ако искаш след като го изхабиш 95 и виж,но дережето е същото. Между другото щом си там неможе швабите да не открият проблема ти,поне тук във Варна на няколко уж добри елконаджии,никой не се изказа точно. Затова надеждата ми е в ямболлии
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар