Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приблем, колата пърпори,

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Приблем, колата пърпори,

Здравейте,Майка ми си купи Пунто 2001г. 16V двигателя 80к.сВсичко точно, но след около 50км някъде се е появил проблема.Значи, проблема се състои в това, че двигателя пърпори все едно е пробито гърнето (не е). При ниски обороти придърпва (и не само при ниски, но на ниски най-много се усеща) и като излезеш от колата се усеща някаква гадна миризма.Според мен е нещо свързано със запалителната система, но не съм сигурен. Някой има ли идеи?Също така при това пунто като го карам, докато колата е в движение се чува някакъв едва доловим шум (фиииииу) и точно като спре колата на място шума изчезва. Някой има ли идея тоя шум пък от какво е? Чувам го най-вече защото все още колата няма радио.
    _/''''''''''''''''''''''''\_
    //---------------\\
    [( )== //// ==( )]
    |_|'------------'|_| ....Punto

Това виене да не е от скоростната кутия? Усеща ли се да работи на 3 цилиндъра, провери свещите.
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Ако гадната миризма е от аспуха провери катализатора
      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Май от ауспоха идва.Как да проверя катализатора?Колата като чили има лошо горене, което ме навежда на мисълта, че е от запалителната система. Подозирм датчик на хол, свети кабели, бобими (ако е с бобини) и др. В Сряда ще ходи на сервиз.А също да питам, как се нолика километража? Има две копченцета от страни на таблото, едното е за часовника а другото превключва между различните режими (разхох, километри и тнт.) Та как мога да нолирам средния разход например и тнт.?
        //---------------\\
        [( )== //// ==( )]

Коментар

Другото, което искам да питам е:Пробката за маслото шестограм ли е, както при старото пунто?
          //---------------\\
          [( )== //// ==( )]

Коментар

MorningEnergy написа:
            Май от ауспоха идва.Как да проверя катализатора?Колата като чили има лошо горене, което ме навежда на мисълта, че е от запалителната система. Подозирм датчик на хол, свети кабели, бобими (ако е с бобини) и др. В Сряда ще ходи на сервиз.А също да питам, как се нолика километража? Има две копченцета от страни на таблото, едното е за часовника а другото превключва между различните режими (разхох, километри и тнт.) Та как мога да нолирам средния разход например и тнт.?
            Сменяш да ти покаже trip километрите, после натискаш същото копче и го задържаш и така се нулира - разход, време, км, но без одометъра разбира се.

Коментар

Нулирах километража.Сминих маслото, масления и въздушния филтър. Утре колата отива на сервиз за тоя проблем и ремъци и ще видим какво ще се получи.
              //---------------\\
              [( )== //// ==( )]

Коментар

GaTio2 написа:
                Това виене да не е от скоростната кутия? Усеща ли се да работи на 3 цилиндъра, провери свещите.
                Не е виене.Някакъв звук е , май от някаква електроника.Всключва се когато колата е в движение и се изключва когато е на място.
                //---------------\\
                [( )== //// ==( )]

Коментар

Working...
                X