Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 176 или 188 вози по-меко?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 176 или 188 вози по-меко?

Здравейте, моето дизелово пунто(188 мк2) вози мегатвърдо, а имам наблюдение и над едно 176 бензиново(първите пунта), което е много по-добре в сравнение с моето. И с двете пунта минаваме през една и съща дупка - е разликата е огромна - при моето тресе все едно минавам с каруца през камъни. И при мк1-то се усеща дупката естествено, но все пак има едно леко притъпяване на неравността, докато при мен не - все едно наистина се возя в каруца с твърди колела.Дали наистина мк2-то си вози така или имя някакъв проблем? Знам че на първото пунто задното окачване е по-меко, и тампоните на задния мост са ми за смяна ама то и отпред си е същото дърво.
    Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now

кола

Зависи с кви амортисьори са колите газови или маслени Газовите са по трвърди а маслените е по меки
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами почти веднага като взех колата ги сменях предните амортисьори с някакви "damp" ли "dampo" ли, - майстора каза че били читави, но не знам какви са - довечера ще видя дали не пише на гаранцията.
      Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
      Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now

Коментар

188 друса здраво и е с газови амортисьори заводски. Друсането идва от късата база.

Коментар

По принцип и двете Пунтота си друсат,най не друса Ипсилиона
          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
          Ventura garage

Коментар

Базата на двете пунта е една и съща.Даже тази на 188 е с 10мм по-дълга от тази на 176.Работната част и на газовите и на маслените амортисьори е маслена.Газът в газовите амортисьори замества допълнителния обем масло извън работния цилиндър на масления.Твърдостта зависи от конструкцията на съответния амортисьор и производителя.Проблемът си е в нас защото си търсим най евтините части.По-твърдите амортисьори не са най добри за дупките но при добър път правят колата по устойчива.
            brava 1.9.jtd 2001
            punto 1.2 sport 1994
            Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

aaa

И аз от месец имам 188 бензин вози си по твърдо от старото ми 176 то беше с маслени а това незнам с какви е но ,друса повече от старото явно така си возят
              FIAT PUNTO MK1 преди -FIAT PUNTO MK2 facelift &FIAT GRANDE PUNTO 1.4 95

Коментар

Re: aaa

petar 1986 написа:
                И аз от месец имам 188 бензин вози си по твърдо от старото ми 176 то беше с маслени а това незнам с какви е но ,друса повече от старото явно така си возят
                3 години карам вече 188 и си друса като каруца, ама съм му свикнал вече

Коментар

aa

На мен не ми пречи твърдата возия ама не се ли разбива по лесно предницата от твърдите амортисъори , за тези години имал ли си проблеми и се извинявам че пиша в темата на колегата и аз се чудех така ли возят или проблема е в мойто
                  FIAT PUNTO MK1 преди -FIAT PUNTO MK2 facelift &FIAT GRANDE PUNTO 1.4 95

Коментар

Re: aa

petar 1986 написа:
                    На мен не ми пречи твърдата возия ама не се ли разбива по лесно предницата от твърдите амортисъори , за тези години имал ли си проблеми и се извинявам че пиша в темата на колегата и аз се чудех така ли возят или проблема е в мойто
                    След 3 години каране смених задните, бяха се предали тотално, за сега предните държат. Също така съм сменил един носач, един кормилен накрайник и тампони на стабилизиращата. През това време колата е карана 95% само по софийските равни улици

Коментар

Working...
                    X