Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт лятото фиат купе

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Основен ремонт лятото фиат купе

Здравейте отново време е да правя основен ремонт на фиат купето който реших да е през лятото.Мога да отделя до 1000лв та въпроси много, но ще задам малко.Какво трябва да смена 1-,2-,3- и т.н..Като на всяко нещо искам цена оринтировачна.Другият въпрос е ремък ролки и водна помпа- какъв ремък, колко ролки да взема и какви и каква водна помпа.След като изброите нещата които трябва да смена, ми кажете къде и оринтировачна цена за смяната на всичко.Трябва да действам и дано поне малко сваля тоя гаден разход който ми е 14-15градско.С 10 лв изминавам около 25-30км макс градско.Колата е Fiat Coupe 2.0 16V.

Наясно ли си какво е ОСНОВЕН РЕМОНТ?И как ще се почувстваш, ако и след него пак ти гори толкоз? Първо ти трябва диагностика.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

hp2010Бута детска количкаРегистриран на: 19 Юни 2012Мнения: 18Местожителство: София 15 МладостСмени си града и ще ти падне разхода Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Научи се да караш кротко и по възможност без къси растояния до кафето и обратно и ще ти падне още разхода.за 1000 лева можеш да си смениш ангренажен комплект, масло, филтър, водна помпа. И ако си го правиш сам може и предните накладки да си смениш. Да не убиеш някой !!! Тоя основен ремонт сигурно ще ти вземат 300 лева само да ти отворят мотораи да ти кажат здрасти.
      Като на всяко нещо искам цена оринтировачна
      Цени много .... Сайтове още повече. Всяко нещо има цена от 30-40 до 200-300 лева. Зависи качество ли целиш или да го правиш след 5 месеца пак!
      .След като изброите нещата които трябва да смена, ми кажете къде и оринтировачна цена за смяната на всичко.Трябва да действам и дано поне малко сваля тоя гаден разход който ми е 14-15градско
      Така написан поста ти не се казва нищо какво и е на тая кола и какво трябва да се сменя освен ремък, ролки и водна помпа....И ето ти отговор на въпроса 1. Пускаш купето за продаване.2. Продаваш купето и почваш търсене на друг автомобил.3. Купуваш автомобил, до 1200 куб. см. до 80 конски сили Радваш се на разход от порядъка на 8 на 100 в София Като пак спазваш долното при желание за още по- нисък разход
      Смени си града и ще ти падне разхода Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Научи се да караш кротко и по възможност без къси растояния до кафето и обратно и ще ти падне още разхода.
      Всичко хубаво....

Коментар

Миналата година на мен ми взеха 970лв само за смяна на вариятора (1,8 16в), сваляне и ревизиране на глава, смяна на ремъци. Мисля че се минах ама хайде. Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
        Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
        Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Предполагам, че с израза "основен ремонт" имаш предвид обслужване на мотора, демек - ролки, ремъци, водна помпа, масло мотор, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, филтър купе /климатик/, евентуално масло скорости или имаш друго впредвид "основен ремонт" ?, задай си правилно въпроса, защото иначе ще получиш и неясни отговори :D
          punto HGT

Коментар

htp_vesko написа:
            Миналата година на мен ми взеха 970лв само за смяна на вариятора (1,8 16в), сваляне и ревизиране на глава, смяна на ремъци. Мисля че се минах ама хайде. Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
            Мисля, че изобщо не си се минал, като се има предвид, че само вариатора нов струва 300лв, ремъците и ролките са към 200лв, за справка при мен само за ремонт на главата /верно, че и клапаните се смениха/ ми излезе 600лв, така че си добре.
            punto HGT

Коментар

didich написа:
              htp_vesko написа:
              Мисля, че изобщо не си се минал, като се има предвид, че само вариатора нов струва 300лв, ремъците и ролките са към 200лв, за справка при мен само за ремонт на главата /верно, че и клапаните се смениха/ ми излезе 600лв, така че си добре.
              За вариатора ми взеха 400лв с "голяма" отстъпка Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 . Поръчка от чужбина и тем подобни. Интересното е че след ремонта ефекта от цялата процедура продължи около месец и след това отначало (както си беше преди ремонта). Нали знаеш уж приятел на приятел и те така .
              Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
              Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Insane написа:
                3. Купуваш автомобил, до 1200 куб. см. до 80 конски сили Радваш се на разход от порядъка на 8 на 100 в София Като пак спазваш долното при желание за още по- нисък разход
                ахам, ама само ако е дизелов автомобил.иначе 14-15 ми изглежда приемливо за тая кола. виж тонът, с който си изброява "исканията" не ми изглежда приемлив.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                X