Здр.имам проблеми при палене на газ,когато колата е студена,а на бензин този проблем го няма.моля за съвети.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT BRAVO 1.4 12V Проблеми при палене на газ.
Collapse
X
-
Прост трик, ако ти замръзва изпарителя: Като я палиш рано сутрин за пръв път от вас свалаяш една торбичка пълна с топла/вряла вода и я слагаш върху изпарителя... Ако е стабилна можеш да потеглиш, ако не можеш да я сложиш стабилно - палиш и чакаш да загрееFiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Re: FIAT BRAVO 1.4 12V Проблеми при палене на газ.
ivan_h_58 написа:Здр.имам проблеми при палене на газ,когато колата е студена,а на бензин този проблем го няма.моля за съвети.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Re: FIAT BRAVO 1.4 12V Проблеми при палене на газ.
muns61 написа:ivan_h_58 написа:Здр.имам проблеми при палене на газ,когато колата е студена,а на бензин този проблем го няма.моля за съвети.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
vladrak написа:Прост трик, ако ти замръзва изпарителя: Като я палиш рано сутрин за пръв път от вас свалаяш една торбичка пълна с топла/вряла вода и я слагаш върху изпарителя... Ако е стабилна можеш да потеглиш, ако не можеш да я сложиш стабилно - палиш и чакаш да загрееКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:vladrak написа:Прост трик, ако ти замръзва изпарителя: Като я палиш рано сутрин за пръв път от вас свалаяш една торбичка пълна с топла/вряла вода и я слагаш върху изпарителя... Ако е стабилна можеш да потеглиш, ако не можеш да я сложиш стабилно - палиш и чакаш да загрееFiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
дай инфо
Айде бе друже,дай малко инфо за тея неволи.Аз имам разрешение,ама как да ти го дам кат не знам къв ти е изпарителя,(нов/стар,марка,вакумен или ел.)Къде е вързан на маллкия кръг ли на големия ли??Къде е сложен,над общото ниво на водата или под него,къв ти е газовия клапан и чистен ли е скоро.Ключа газ/бензин къв е?Тоя проблем дет така го пазиш от зли очи скорошен ли е или така си купил колата?... .Да нямаш проблем по газ-ел системата?Тая кола въобще прехвърля ли на газ след като позагрее има ли тяга.Бутилката ква е,да не ти е свършила газта и да са мъчиш да караш?.Ква е сондата?Отделно на безнин няма проблеми е много общо...как са свещите и кабелите-някога ТИ сменял ли си ги или поне да си ги погледнал в какво състояние са? Дай инфо колкото повече,по-добре за теб .Все пак тук не на един човек са помогнали хората от форума ,но истината е че това е двустранен процес.Успех !Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Re: дай инфо
pl4 8rp написа:Айде бе друже,дай малко инфо за тея неволи.Аз имам разрешение,ама как да ти го дам кат не знам къв ти е изпарителя,(нов/стар,марка,вакумен или ел.)Къде е вързан на маллкия кръг ли на големия ли??Къде е сложен,над общото ниво на водата или под него,къв ти е газовия клапан и чистен ли е скоро.Ключа газ/бензин къв е?Тоя проблем дет така го пазиш от зли очи скорошен ли е или така си купил колата?... .Да нямаш проблем по газ-ел системата?Тая кола въобще прехвърля ли на газ след като позагрее има ли тяга.Бутилката ква е,да не ти е свършила газта и да са мъчиш да караш?.Ква е сондата?Отделно на безнин няма проблеми е много общо...как са свещите и кабелите-някога ТИ сменял ли си ги или поне да си ги погледнал в какво състояние са? Дай инфо колкото повече,по-добре за теб .Все пак тук не на един човек са помогнали хората от форума ,но истината е че това е двустранен процес.Успех !
Коментар
-
Колега не си написал дали си сменил въздушния филтър и виж дали не ти е гърмяла кутията на филтъра защото при мен го имаше същия проблем и се оправи след смяната им. А също така бих ти препоръчал и една хубава настройка на газовото, защото ако не е добре направена също може да го прави това. Можеш да пробваш ако ти е електрически изпарителя, преди да запалиш да дадеш на контакт после връщаш контакта и после веднага пак на контакт и да я запалиш.Ако след като го направиш пали значи си за настройка на газовото.А също и едно продухване на бутилката ако не е правено скоро може да ти помогне.От моята на 2 години излизат около 2 пластмасови чашки графит.Другото за което се сещам е да видиш дали замръзва изпарителя, това се получава от некачествен антифриз или липсата му дори и при плюсови температури, също може мембраните да не са качествени, като е запалена колата отвий капачката на разширителния съд и помириши дали не мирише на газ ако мирише са два вариантите или мембрани или гарнитура на главата.Ако се съмняваш,че мирише пробвай в някой сервиз или във пункт за ГТП имат едни малки като писалки датчици с който проверяват за течове на газ, аз моята с такова я установих, че е за нови мембрани.P.S. Аз съм със същия двигател и съм ги имал тези проблеми. При мен беше заминали мембрани и много малко антифриз, повечето беше вода и при 3-4 градуса си замръзваше изпарителя и правеше въздушна възглавница и няма палене. От мембрани се отказах да сменям, защото качествените са на цени близки до тези на хубавите китайски изпарители.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар