Здравейте, колеги! Ще започна от начало, моето фиатче вървеше като пушка, започна да ми прави проблеми, както си карам и гаснеше. Така карах около месец, след това както си карам изведнъж гръмна и изгасна. Запалих я и започна да бръмчи като трактор, едвам се прибрах. Оставих я пред вкъщи, на следващия ден не искаше да пали. Дойдоха да я вземат с пътна помощ, установиха, че проблема е здухана гарнитура на главата и изкривена глава. Пратиха главата на шлайф, смениха гарнитурата. Като си взех колата направих едно кръгче с нея, тракаше за световно от двигателя, нямаше тяга. Майстора се оправда за тракането, че е вдигнал високо повдигачите. После го попитах защо прави така, че няма тяга и той каза, че може без да искал да е бутнал ремъка, след което му я оставих отново. В неделя, когато падна големия сняг я взех, той каза че е готова, повдигачите продължаваха да си тракат.Аз не успях да преценя дали има тяга или не, защото имаше сняг и не успях да я тествам. На следващия ден отидох да питам "майстора", защо колата трака така, а той ми каза, че повдигачите не са се напълнили с масло.Каза, че след време ще се оправи.Днес като по изчистиха пътищата тествах колата, на баир колата с пълна газ вървеше с 80, а сега с пълна газ върви с 30. Имам чувството, че от 0 до 100 ще ги развие за 18 19 сек. Колата не върви трака, какво да правя? Моля за помощ!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT Punto-1.2 16V MK1 проблем, моля за помощ!
Collapse
X
-
Колега,каква е причината да издуха гарнитура и да се изкриви главата?Това обикновено става при прегряване.Като шлайфаха главата разглобиха ли я цялата?Извадиха ли клапаните за да се уверят ,че са прави и лежат добре в леглата.Пружините на клапаните в ред ли са,може да има счупена или деформирана.По принцип като се свали глава се проверява цялата.Разпределителни валове ,повдигачи ,всичко.Провериха ли дали чукането е в главата или долу в лагер на коляно-мотовилковия механизъм.Едва ли някой може да ти даде някакъв съвет без да чуе и провери колата.Причините може да са много.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Реклама
Collapse
Коментар