Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Причини, за завишен разход - 1.8 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Причини, за завишен разход - 1.8 16v

Темата е по принцип за моята Fiat-ка. Но може и други да си питат. И преди мисля, че бях питал, ама не открих проблема. Накратко, може ли да изброите всички причини поради, които моето Fiat 1.8 16v 96’, може да гори в повече, за да почна бавно по бавно да отстранявам проблемите. Също така ако може на 100% коментар колко литра е резервоара от червената стрелка на горе или от дъното. Разхода си го смятам градско в това време 10-11 литра, извън 8-9, а е някакви -1, 0 градуса. Най-точно казано 10/70-80км макс. (с доста свободна скорост) градско в тези студове и съм на червената стрелка със светеща лампа, а съм заредил от нея и извънградско е някакво чудо, та пада тая стрелка. Какво съм променил в нея, за да оправя разхода:- Спортния филтър го разкарах и сложих кутия с шампион филтър- Смених горивния филтър - По-малък размер гуми отпред- Имаше масло по свещите, та смених гарнитурата и изчистих нещата там- 4 резервоара съм карал с добавка за почистване на горивната система- Карам възможно най-много на свободна - Предстой смяна на термостата, въпреки че е на кантар дали вдига моя температурата както трябва или не. В топло време (след обед) за минутки е вдигнал, но сутрин се мъчи да я качи тая стрелка нагоре.Трябват ми други мнения кое да се провери. Знам, че този двигател не е икономичен, но моята е с приблизително 2 литра отгоре.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Правилния реглаж на предница също мисля че може да изиграе малка роля... изхвърли ненужния товар, за гумите- най-добре карай с такива предписани от производителя. Лятото не карай със зимни, а с летни гуми (ако ги напомпаш малко повече също ще падне разхода)
    Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
    Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
    Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
    Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
    Убий скороста - Спаси дете!

Коментар

Ако бях прочел само заглавието (без първия пост), щях да отговоря:1. Късо съединение в инсталацията.2. Китайски предпазители.3. Злонамерени действия на "доброжелател" (коктейл Молотов).4. Колата да е на мейдана в Украйна.5. и др.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Колата вече е пълнолетна.. причини много, просто може да има цялостна амортизация.Може да гори от всичко- дори ако щеш от поизносени лагери на колелата.Виж си термостата, важно ’’перо’’ е. С добавки няма да постигнеш почти нищо.Виж свещите как са. Инжектори също може да се изчистят. Не зная на 1,8 как са инжекотрите, някой коли имат цедка в инжектора, може да ги продукаш с коресилин и подадено напрежение за да отвори инжектора, но да се прочистя и в двете посоки.Не на последно място зависи и от ’’гарнитурата волан/седалка’’. Карането на свободна води до по-голям разход от това да караш на скорост, без да подаваш газ !Разход 10-11 е нормален. По паспорт я дават 11,4 л/100 км градско.Извънградско е 6,5/100. Резервоара е 50 литра.http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=7186Добре е да се уточни 8-9 с каква скорост е , това, терен и т.н.Стрелката не я гледай, тя е 1:гьотере. Ако ще засичш напълни 1/2 резервоар поне мини Х км да падне пак стрелката до 1/2 и виж тогава. Грешката е по-малка по този начин на измерване. С резерви..... лампи и т.н. ....не е точно.При възможност профилактично може и диагностика да се направи при кадърен човек.Аз на бензин също се плаша по стрелка , че гори много, ама не е точно така.... под 1/2 като е резервоара стрелката пада значително по-бързо.Предполагам колата ти е наред, просто не си и свикнал на циганиите.Успех !
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

1.8 на фиат браво харчи 7 / 7.5 извън градъ с скорост 70-80 км без резки ускорения градско е относително може и 20 да гори а това че като е на скорост харчи по малко от по инерция е така но като сметнеш че като си на скорост и спираш за 100 м по добре си караи на свободна където може :D на този двигател термостата за разхода много не влияе като я купих моята не работеше добре термостата загряваше само в града разхода след смяната не съм усетил да се е променил тоест е нещо минимално но е добре да работи коректно

Коментар

Re: Причини, поради които една кола може да гори?

qnkov написа:
            Темата е по принцип за моята Fiat-ка. Но може и други да си питат. И преди мисля, че бях питал, ама не открих проблема. Накратко, може ли да изброите всички причини поради, които моето Fiat 1.8 16v 96’, може да гори в повече, за да почна бавно по бавно да отстранявам проблемите. Също така ако може на 100% коментар колко литра е резервоара от червената стрелка на горе или от дъното. Разхода си го смятам градско в това време 10-11 литра, извън 8-9, а е някакви -1, 0 градуса. Най-точно казано 10/70-80км макс. (с доста свободна скорост) градско в тези студове и съм на червената стрелка със светеща лампа, а съм заредил от нея и извънградско е някакво чудо, та пада тая стрелка. Какво съм променил в нея, за да оправя разхода:- Спортния филтър го разкарах и сложих кутия с шампион филтър- Смених горивния филтър - По-малък размер гуми отпред- Имаше масло по свещите, та смених гарнитурата и изчистих нещата там- 4 резервоара съм карал с добавка за почистване на горивната система- Карам възможно най-много на свободна - Предстой смяна на термостата, въпреки че е на кантар дали вдига моя температурата както трябва или не. В топло време (след обед) за минутки е вдигнал, но сутрин се мъчи да я качи тая стрелка нагоре.Трябват ми други мнения кое да се провери. Знам, че този двигател не е икономичен, но моята е с приблизително 2 литра отгоре.
            Аз така като гледам...най-доброто което можеш да направиш е да го продадеш и да си купиш едно JTD )) Според мен си гори съвсем нормално...Лятото ще се смъкне малко разхода...а всъщност къде я караш? София, Варна, Бургас, Каспичан...? Зависи какви разстояния минаваш...на загрял, студен мотор...ПС. Разход така от лампа до лампа е прекалено относителен за да се счита за показателен... )))
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

При изрядно всичко, ама разбирай всичко, същия мотор, но на по-тежко купе (Либра) и с повече коне 131, при каране извънградско точно 100км/ч и 3000рпм гори точно 6.5/100 бензин.Като пуснеш и климатроника цифрата отива на 7Засичано пълно, пробег 500км и доливане.Градско бензин папа от 12 до 14/100 при средна скорост от 18 до 16 км/ч.-----------От теб се иска:- да провериш в сървис мануала, колко са ти средните време на бенз. инжектори и да видиш дали влизаш в тия норми.- да тестваш датчика на термостата и самия термостат- да тестваш ламбда сондата- да тестваш дебитомера- да провериш агренажа дали ти е зацепен правилно- да измериш компресия- да провериш свещите- да провериш налягането на бензина- да почистиш дросела- да провериш ТПС-а дали работи коректнои някои други неща, но като за начало стига.Хайде да видим, докъде ще стигне тази тема.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

дросела внимавай как го чистиш щото не винаги е в + за колата

Коментар

taptam написа:
                  дросела внимавай как го чистиш щото не винаги е в + за колата
                  То на тоя няма какво да му сбъркаш, трябва ти паве и парцал
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                  X