Здравейте колеги,Преди близо две години правих ремонт на мотора - смяна на основни и биелни лагери, шлайф на колянов вал, профилактика на главата.Сегментите бяха в отлично състояние и не съм ги сменял. Цилиндрите бяха без никакъв ръб.От тогава минах около 25 000 км и съм нямал никакви проблеми. Карам само на бензин.Според Вас колко може да издържи един такъв ремонт? Предполагам, че поне 100 000 км?След ремонта карам със синтетично масло 5/40.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко километри след основен ремонт?
Collapse
X
-
колко може да издържи-невярвам някой да ти каже точно,защото не се знае на какви лагери си попаднал(като качество)аз като отварях двигателя(жтд),смених само сегменти,без да пипам нищо по главата и вече 70000км и продължава да пали.Масло 5/40 не е виждала никога откакто е в Бг,карам я с 10/40 или 15/40(сменям го на 8-10000км) независимо от сезоните.Колко ще изкара още,само тя си знае.Bravo 1.9d 97г
-
nedialko- написа:то между 5/40 и 10/40 е все тая... разликата между двете е при над минус 20 градуса... е тук едното е пълна синтетика другото полуA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар