Здравейте,Пръскалката на задната чистачка на Стилото спря да пръска изведнъж.Като бутна лостчето на волана за пръскалката се чува,че върти помпичката,но ми се струва,че се чува по-слабо от колкото като дръпна за да пръскат предните.Може и да си внушавам.Ако може някой да ме насочи къде да търся проблема,че и представа си нямам .Гледах за течове ако е прекъснато маркучето на някое по видно място,но от никъде не сълзи даже(или не се вижда).Всякакви съвети са добре дошли.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с пръскалката на задната чистачка на Стило.
Collapse
X
-
Пробвай с карфица или телчица от пакетите за хляв.Преди два дни си отпуших моята прьскалка така.Успех и дано е само запушенаFiat Punto 1.1,55hp,1996г.
Opel Meriva 1.6 i 16V (101 Hp) AT 2005г.
ex.Fiat Stilo 1.6''16V''103hp,2003г.
ex.Alfa Romeo 156,1.8"16V"144hp,2000г.
ex.Fiat Brava 1.9,JTD,105hp,1999г.
-
flogic написа:Пробвай с карфица или телчица от пакетите за хляв.Преди два дни си отпуших моята прьскалка така.Успех и дано е само запушенаFiat Stilo 1,9 JTD 115hp
Коментар
-
Има клапан който задълржа течността почти до чистачката зада не чакаш докато вдигне нивото и да напълни системата. възможон е да е зад левия ботуш или зад кората в ляво в багажника. Възможно е да се е извадил някой от маркучите отзад при пръскачката от стареене и налягане и сега да ти пълни някъде багажника.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
На Стилото не знам къде е, признавам си. Но на типото беше близо до казанчето. То и логиката е такава, да не позволява течността да се връща обратно. За да са пълни тръбите.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
ekna написа:xamctepa написа:Много благодаря за отговорите,сега остава да го открия къде е това клапанче.При първа възможност ще поразглобя в ляво.Нали би трябвало да е близо до самата пръскалка?Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp
Коментар
-
Здравейте колеги,и аз имам проблем с пръскалката на задната чистачка. Става дума за Стило Комби.Преди пръскаше много слабо, но вече спря тотално. Самата пръскалка съм е сменял с нова, не е в нея проблема. Явно маркуча се е запушил някъде.Търсих го въпросният клапан около казанчето но уви нямам такъв. От казанчето излизат 2 маркучета и двете са по 30см, и с едни муфи са присъединени към маркучите, които тръгват към чистачките. Махах муфата (на това място вместо муфа, е логично да има клапан) и тествах до самата муфа пръска много силно. Надух в останалата част с компресор за гуми, нищо не става.Имате ли идея от къде минава този маркуч или дали е възможно да имам клапан на друго място.Поздрави.FIAT Grande Punto 1.4, 06г.
Toyota Auris Touring Sport HSD 1.8, 16г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар