Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с 1-ви цилиндър-2 част. И добър шлаиф в Плд?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А да разбираме ли, че студена на газ няма проблем? Само на бензин е проблема, така ли?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Slavi_Lancia написа:
      Торнадо, преди седмица главата беше долу, всичко почистено, повдигачи няма тя е с пулове, хлабините са като по книга на всички клапани с минимални разлики което обезмисли и регулирането им и за мен доказа че наистина колата е на малко км, аз също се съмнявах нещо си там да не задържа да не затваря на време клапан или знам ли кво, но всичко си е на ред и там, пък и ако имаше такова нещо щеше да се отрази на компресията.
      Аз не се сещам по-рано в темата как седи въпроса с компресията и промяната й при наливане на малко масло в цилиндъра? Пробва ли да размениш бубините (сигурно са две еднакви и могат да им се сменят местата), за да видиш дали друг цилиндър ще започне да прави парчета или все същия? Разменял ли си местата на свещите?

Коментар

Вакуумен, или електрически изпарител?
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Нека не звучи нагло ,но аз пак клоня към хлабини на клапани на първи цилиндър.Още една проверка няма да е излишна.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Проверка с масло не съм правил, но си мисля че е излишна, когато беше свалена главата , бях налял камерите с спирт, таков аимах под ръка, за цяла нощ спирта си остана в камерите без да изтече на долу, само на първи беше една идея по малко, демек плътноста на клапаните според тоя тест е отлична.Мунс изпарителя е електрически.Бубините.... само съм разменял кабелите на същата бубина, кръстосвал съм ги демек, и проблема си оставаше на същия 1 ви, днес ще разменя самите бубини да видим.Дали го прави на газ.... вече не съм сигурен какво прави и какво не, но като че ли на газ си бачка ок, ще я прехвърля на газ другия път докато буоти и ще измъкна въпросния кабел за да я усетя бачка ли нормално на газ. А и още нещо съм забравил да ви кажа, ако и подам газ си бачка на 4 цилиндъра, демек форсира си се супер хубаво и мазно не е като да се форси на 3 цилиндъра, пусна ли газта и да падне на празен ход и пак почва бу бу бу бу
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

От някъде дърпа въздух първи цилиндър. Пръскай с дезодорант около всмукателния колектор и виж дали се оправя това бу-бу.

Коментар

max-2 написа:
                От някъде дърпа въздух първи цилиндър. Пръскай с дезодорант около всмукателния колектор и виж дали се оправя това бу-бу.
                Ей това и аз си мислях като имам точно определен заподозрян сервото на спирачките.Обикновенно вакуума се взема от първи цилиндър и ако сервото се е издънило се получава нещо подобно.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да, ама тук вакума е от 4 ти да кажа след днещния тест, гарантирано на газ в ОК, като запалих сабалян тя си почна номера и веднага минах ха газ и съответно двигателя замърка, минах пак на бензин и пак се почта, така че на газ няма дерт, и сега вече почвам се съмнявам в плочката, ще взема да пробвам без нея, макар че имам отличен спомен че проблема си го имаше още преди газта, освен тогава да е бил заради горенето на вода, а сега да е останала само плочката причина. Подсетих се з анея щото одеве стана дума с един колега на които монтирахме газова скоро и тои вика- Аааа споко ве тя и моята е така (дедра 1,6 моно) тва вика е от плочката, пречи на дюзата хубаво да разпръсква бензина и олива на долу, махни я и ша се опраи, ако е толкова елементарно ша си изям топките фърлям плочката и си я правя по стария изпитан начин с щуцера.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                    Да, ама тук вакума е от 4 ти да кажа след днещния тест, гарантирано на газ в ОК,
                    Значи няма да са бобини.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                      Подсетих се з анея щото одеве стана дума с един колега на които монтирахме газова скоро и тои вика- Аааа споко ве тя и моята е така (дедра 1,6 моно) тва вика е от плочката, пречи на дюзата хубаво да разпръсква бензина и олива на долу, махни я и ша се опраи, ако е толкова елементарно ша си изям топките фърлям плочката и си я правя по стария изпитан начин с щуцера.
                      Това ще е доста странно. Ако дюзата пръска както трябва, всичко там е един облак и не е проблем всеки цилиндър да си дърпа от него. И що па точно 1-ви ще се скапе а не на случаен признак.

Коментар

Идея нямам, тя дюзата пръска Данчо ама е над плочката и като погледна от горе, част от периферията на мъглата се олива върху плочката и прокапва на долу, и съответно нарушава пропорцията на сместа, а пък що само първи страда един господ знае. Но при всички случаи ще я пробвам без плочка как е.

Коментар

Working...
                        X