Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвместна ли е генерацията от дизел на бензин?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвместна ли е генерацията от дизел на бензин?

Здравейте. Нуждая се от смяна на генерацията на моята мареа 1.6 бензин, по точно - крайното гърне. Дали това от дизел е съвместимо с бензин? Намерих по телефона в няколко морги на много добри цени (20лв) крайни гърнета, но само от дизеляци. Не зная дали ще мога да го сложа, а не ми се правят празни курсове по моргите.Някой да да е правил подобен експеримент?+

На мен също ми е интересно дали може да се направи тази заменка. от дизел да се сложат на 1.4 само че браво. Освен различните диаметри на тръбите мисля не би трябвало да има други разлики. Все пак е хубаво да се чуе мнение от препатил колега
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Гледам по картинки в гугъл, че кривките са един и същи от долу - нормално че няма да правят купе за дизел и купе за бензин, но не заня диаметъра дали е еднакъв. Ако е нещо поносимо, винаги може да се нагоди с преходник

Коментар

Средното гърне ми е от брава дизел на брава бензин 1.6
        "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

И аз няколко пъти съм сменял гърнета на различни марки коли и все от дизели взимам щото не са изгнили.В момента и на моята съм само с резонатор и краино, като последното е от 206 или 306/пежо/като съм го направил със снадка за да е сменяемо като диаметъра поне колкото моя или по-голям.
          Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
          Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Препоръчвам смяна на генерацията на бензинов автомобил винаги с такава втора употреба от дизелов.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз съм с последно гърне от дизелов сеат,но от Фиат дизел на бензин стават ли без преправяне?
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
                И аз съм с последно гърне от дизелов сеат,но от Фиат дизел на бензин стават ли без преправяне?
                стават
                "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

СМЕНЕНА!Само да допълня:Генерацията от ДИЗЕЛ КОМБИ на БЕНЗИН КОМБИ е напълно съвместима от катализатора до крайното гърне.Генерацията на бензина е 47мм, на дизела 55, но тръбата от катализатора и при бензина и дизела е 55мм, така че направо се слага дизеловата, палиш, чакаш колата да се появи от саждите и караш. Нямам никакви проблеми. Звука само е с половин идея по силен и плътен, но не е болка за умиране.

Коментар

Working...
                  X